fredag, augusti 26, 2011

Liberala Partiet på Frihetsfrontens sommarseminarium


Efter Henrik Alexandersssons fullkomligt deprimerande, men samtidigt skrattframkallande inledning om EU och byråkratin.

Nu ska Daniel Fjellström från Liberala Partiet snart prata. De är smarta och "mutar" publiken med choklad innan det börjar. :-)
Published with Blogger-droid v1.7.4

tisdag, augusti 23, 2011

Mer från Annie Lööfs besök i Uppsala igår

Uppsala Nya Tidning bevakade också partiledarkandidat Annie Lööfs besök i Uppsala igår (som jag skrev om här.).

En helsida fick hon i dagens tidning, ett reportage, nästan skrivet i krönike-form om den välbesökta träffen.

Uppsala Nya Tidning - C-kandidater dras till Börje idrottsgård

Även UNT24 hade ett reportage, om än kort.

UNT 24 - Partiledarkandidat i Uppsala

Bondkyrko Centeravdelning, där jag har mitt medlemskap, beslutade sig förra veckan för att förorda Annie Lööf som partiledare i Centerpartiet. Efter igår kväll är det nog fler avdelningar som tänker göra det.

måndag, augusti 22, 2011

Annie Lööf for president!


En av. Centerpartiets partiledarkandidater, Annie Lööf, är på besök i Börje utanför Uppsala idag. Hon är, inte helt oväntat, min personliga favorit och hon verkar ha starkt stöd.

Lite blandade citat, ganska fritt återgivna.

"Det är i mötet med människor jag får energi till förnyelse och förändring."

"jag ser en enorm potential i den gröna folkrörelse som vi är. Men det kräver en organisatorisk förnyelse."

"Den största trygghets- OCH frihetsreformen som finns, är att någon få ett jobb. Som skapar sig en egen inkomst."

"Centerpartiet behöver varken gå höger eller vänster. Vi behöver gå framåt, och uppåt i opinionen."

"jag har haft 16 stopp, 17 med det här, sedan i tisdags kväll. Det är en spännande period."

Annie avslutade mötete med att prata om Nybyggarlandet Sverige. Som tack för sitt besök i Uppsala fick hon stora applåder.

Tillägg - lite korrigeringar i texten och lite länkar:
Lyssna på P1 Morgons reportage från Göteborg, under och efter den första Partiledarutfrågningen. (som du kan hitta här) Richard Nordins blogg.

Annie Lööf, Annes SvD-debatt idag, Helen Törnqvist, Magnus Andersson, En av Mikes många inlägg, Hela Hälsingland, Johan Hedin, Norrtelje Tidnings ledare, DN:s ledare


Jag avslutar med - humorbloggen Badland hyena

Published with Blogger-droid v1.7.4
 

onsdag, augusti 17, 2011

Eko från Ekot - Trollande sossar och "vargjakt"

Börjar med Ekots avslöjande från i morse - att dåvarande försvarsminister Björn von Sydow tyckte att militären skulle köpa in en Fransktillverkad helikopter, mot FMV:s rekommendation. Den beställningen kommer dock att vara färdiglevererad runt 2020!

Ekot - Minister struntade i expertråd vid helikopterköp

Ekotvon Sydow skyller förseningarna på efterträdare

Det roligaste citatet hittar man i den andra länken, där Ekots journalist gräver vidare och ställer Sydow mot väggen:
"Men om jag sammanfattar: Upphandlingen var korrekt och hade du suttit kvar på plats så hade helikoptrarna varit på plats nu?

– Ja, svarar Björn von Sydow.
"
Björn von Sydow hävdar alltså seriöst att han som minister hade sett till att helikoptrarna hade levererats nästan 10 år snabbare, bara han hade fått fortsätta vara minister! Alla som håller med kan ju skriva en kommentar nedan...

Mer läsning hos bland annat Wiseman's Wisdoms, Tokmoderaten, Den hälsosamme Ekonomisten.

Övriga media (lånade från DHE) - DN SvD AB Ex GP

Vargjakt är inte samma sak som "Vargjakt"
Dagens andra nyhet är den om vargakten som regeringen, med miljöminister Andreas Carlgren i spetsen, slåss med näbbar och klor för att försvara. Nu har man dock insett att EU inte tänker tolerera mer licensjakt på Svensk varg. Vad gör man då frågar Ekot Andreas Carlgren:
"– Vi gör ett tillfälligt uppehåll under nästa jaktsäsong när det gäller licensjakten och ersätter det med en utökad skyddsjakt. Den kommer att kunna utformas som licensjakt men hela tiden av skyddsskäl, säger Andreas Carlgren."
 Så Sverige FÅR alltså inte bedriva licensjakt, så därför ska vi istället bedriva "utökad skyddsjakt" som är som licensjakt, men HETER något annat. Smart Carlgren, det lurar nog EU-juristerna. Eller inte...

Läs mer om vargjakten - Andreas Carlgren, Cornucopia, R&D, Scaber Nestor, SvD.

Det var dagens funderingar...

Tillägg: Fler länkar om vargfrågan - Centerpartiets hemsida, DNs ledare (vass!)

onsdag, augusti 10, 2011

Starcraftdrömmar i Korea? -Det är lika bra att sluta drömma...

Mina förhoppningar var högt ställda på de fyra svenskar som i förmiddags tävlade i den Koranska proffsligan GSL i Starcraft 2. Jag visste att de egentligen skulle få det väldigt svårt, men jag hade i alla fall hoppats att åtminstone en av dem skulle gå vidare. Men icke. Fyra svenskar ställde upp - fyra svenskar åkte ut första omgången.
Tyvärr. :-/

De tråkiga nyheterna hittar du bland annat här:

Rakaka - Välkommen till Korea
"Svenskdagen blev ingen fest för fansen. Alla svenskar blev utslagna utan att egentligen utmana koreanerna."
Pieces and Bytes - Bloody Wednesday
"Och visst kan man ändå vara stolt över att man är ett svensk Starcraft 2-fan idag. Hur många andra länder i världen har någonsin haft fyra stycken representanter som spelar Starcraft på topp-nivå i Korea?

Så NaNiwa, SaSe, ThorZain och Jinro. All respekt till er. Ni kommer att komma tillbaka, större, starkare och bättre än någonsin!"

ESFI - Swedes slaughtered in GSL Code A
"The country of Sweden was well represented in the Global Starcraft League (GSL) Code A tournament tonight as four natives battled Korea in second division of the world's most competitive Starcraft tournament. Afterwards it quickly became clear why the group wants to stay in Korea: they need to get better."
Du kan hitta videos från alla matcher på GomTV:s hemsida, men du får bara kolla på första matchen (de spelar bäst av tre) om du inte betalar några dollar. Det är det dock inte värt. Det enda matchen jag anser är sevärd är också den enda matchen en svensk vann. Den första kartan som ThorZaIN spelade:
Code A,Ro 32 match 14 - SlayerS_YugiOh vs Mouz_ThorZaIN:



(Försnacket håller på i cirka 10 min.)

Vill du ha en detaljerad beskrivning och analys av matcherna i textform kan jag också rekommendera diskussionstråden hos Team Liquid, där du i dryga 6.000 inlägg kan följa varje spelares rörelse i detalj. Både före, under och efter matcherna:

Team Liquid - [GSL] Aug Code A RO32 Day 3

Jag får väl helt enkelt säga som Ronny Eriksson och hans band Euskefeurat - Det är lika bra att sluta drömma, det går åt helvete i alla fall...



Bättre lycka nästa gång svenskar!

tisdag, augusti 09, 2011

10 augusti i GSL - Heja Jinro, ThorZaIN, SaSe och Naniwa

Yellow cross and blue skyImorgon är det dags för en av årets hittills häftigaste Starcraft 2-händelser för Sverige!

Onsdagen den 10 augusti ska fyra Svenskar spela sin inledningsmatch i GSL, Global Starcraft League i Sydkorea. GSL är världens enda proffsliga för Starcraft 2-spelare där spelarnas "stall" bjuder på mat, boende och i en del fall också lön, utöver det gage de redan får för att spela i GSL. Man får självklart mer pengar ju längre man kommer i turneringarna, men bara genom att lyckats kvalificera sig till högsta divisionen, Code S, så har man säkrat ₩ 1,500,000 - ungefär 9000 kr. Vinner man däremot Code S så är första priset på ₩ 50.000.000, alltså nästan 300.000 kr!

Svenskarna ska dock spela i den lägre divisionen, Code A, där prispengarna är betydligt mer blygsamma. Men alla har fått flygresan och uppehället betalt och får behålla alla eventuella prispengar de vinner.
Från översta raden till vänster - Jinro, ThorZaIN, SaSe and Naniwa
Våra fyra svenska hopp
På onsdag är det alltså hela FYRA svenskar som ska tävla i GSL. Så många svenskar har vi aldrig sett förut och kommer vi troligtvis inte få se på bra länge igen, om det inte går väldigt bra för flera av dem, då kanske de stannar kvar...

De fyra svenskarna är:
  • Jinro - en veteran i sammanhanget. Spelar Terran. Han har bott i Korea och tävlat i GSL i flera månader. Som bäst har han kommit till semifinalerna i Code S, men trillade för ett tag sedan ner till Code A. (Läs mer på Liqipedia)
  • ThorZaIN - En Terranspelare till, som har som främsta merit att han vunnit TSL3 (där han mötte Naniwa i final...). (Läs mer på Liqipedia)
  • SaSe - Protoss. Kvalificerade sig genom att vinna Rakakas "Road to Korea" där han överraskande slog hela svenska SC2-eliten. (Läs mer på Liqipedia)
  • Naniwa - en av Europas just nu bästa Protoss-spelare enligt många. Men räcker det till? (Läs mer på Liqipedia)
Alla matcherna sänds live via GomTv.net, och schemat hittar du där. Tyvärr sänds matcherna tidigt på morgonen för oss i europa, och första matchen (Jinros) börjar redan klockan 06:10 svensk tid. Kom ihåg att redan ikväll installera den speciella spelaren som krävs för att titta på matcherna live och skaffa dig ett konto på GomTV, så kan du sova några värdefulla minuter till imorgon bitti. :-)

På Team Liquids sida Liquipedia kommer du hitta alla resultat, uppdaterade nästan i realtid av engagerade fans.
Liquipedia - Code A august 2011

Det är inte många utländska spelare som har lyckats slå sig in i den stenhårda konkurrensen i Korea och att ha FYRA spelare från ett och samma land samtidigt är något jag aldrig har hört talas om i GSL-sammanhang.

Hur går det imorgon?
Mina förutsägelser om hur det går imorgon:
  • Jinro - Lucky : Jag tror Jinro vinner med 2-1. Han har varit lite i en formsvacka sedan han föll ner i Code A, men med andra svenskar på plats blir han nog inspirerad och rycker upp sig.
  • ThorZaIN - YogiOh : Jag tror på svensk seger även i denna match. Om bara ThorZaIN lyckas vara lite mer offensiv än han kan bli mot en bra zerg. YogiOh kommer dock inte ge sig utan fight, förloraren åker ju ur code A!
  • SaSe - Sniper : SaSe får tyvärr möta en zerg-spelare, något som tidigare har varit hans sämsta matchup. Jag tror därför inte Sase går vidare, utan får åka hem efter första omgången.
  • Naniwa - Check : Även Naniwa har oturen att möta på hårt motstånd direkt. Check har spelat länge i Code S, men jag tror nog att Naniwa kan vinna, men det är jämt.
Lycka till imorgon grabbar! Spela för kung och fosterland!

Läs mer
Rakaka - Schemat till Code A klart
Team Liquid - [GSL] Foreigners Fighting!

Tillägg:
Även "gammelmedia" har fått in en artikel:

Aftonbladet - Stor svenskoffensiv – på e-sportscenen

FZ - Pieces and Bytes - Imorgon är det dags....

Läs mina tidigare inlägg om Starcraft 2 här.