onsdag, september 28, 2011

Om Gillberg, Svenska Tvillingregistret och integritet i forskningen


Idag pratade jag i radio igen. Jag ringde till Ring P1 och pratade lite om vikten av att kunna skydda den personliga integriteten hos de som deltar i vetenskaplig forskning, vilket är vad Christoffer Gillbergs fall i Europadomstolens högsta instans handlar om. Han gjorde en långtidsstudie om neuropsykiatriska tillstånd hos barn och ungdomar som till exempel autism, DAMP, ADHD. Han har gett de som deltog i studien ett löfte om total sekretess och vägrade därför att lämna ut sitt källmaterial, även när han blev dömd och ålagd av en domstol att göra detta utan förstörde sitt forskningsmaterial istället.



Jag och en viss Kalle Svensson från Ludvika fick några minuter på oss att förklara varför det är viktigt för forskningen att Gillberg blir frikänd i Europadomstolen. Lyssna på klippet här:
SR Ring P1 110928 Om Christoffer Gillberg i Europadomstolen by lake

De som uppmärksammat mig på att Europadomstolen skulle ta upp fallet igen var Claerence Crafoord och Anna Rogalska Hedlund från vid Centrum för rättvisa via sin debattartikel på Brännpunkt igår:

SvD Brännpunkt - Nu kan Gillberg få upprättelse
"Här har en statligt anställd läkare (Gillberg) velat värna integriteten för individer som mot löfte om sekretess har lämnat ut många av sina mest privata förhållanden. Men det svenska rättsmaskineriet har inte skyddat honom, utan i stället straffat honom för hans lojalitet med både sina forskningsetiska åtaganden och de människor som skulle drabbas om han bröt mot dessa."

Centrum för Rättvisa - Statligt löftesbrott om tystnadsplikt i Europadomstolen i morgon

Även Henrik Brändén på Sagor från Livbåten har skrivit en väldigt välformulerad text där han analyserar hur integriteten ska vägas mot transparensen inom forskningen, och om det går at kombinera de två.

Henrik Brändén - Integritet mot transparens i EU-domstolen
"På grund av att vi inte haft ett system som fungerat och haft legitimitet för att hantera anklagelser om forskningsfusk, i kombination med domare i kammarrätten i Göteborg som inte förstår vad personlig integritet är, har forskningen om några av samhällets allra mest utsatta lidit obotlig skada: Fanns det felaktigheter i Gillbergs och hans kollegors slutsatser kommer vi aldrig att få reda på detta. Var slutsatserna korrekta har ett oerhört värdefullt material för fortsatta studier förstörts."
Sveriges Radio har också ett helt koppel med intressanta inslag om rättegången idag:

SR Ekot - Bakgrund, inför rättegångsstarten, första rapporten i eftermiddags

P1 Morgon - Forskarkonflikt i Europadomstolen

Sydsvenskan har försökt utreda konsekvenserna - Mindre sekretess efter domen mot Gillberg

Andra medier - DN, GP1, GP2, Dagens Medicin,


Andra blogginlägg:
Flyktlinjer - Om gränsen mellan forskning och politik

futuriteter - Imorgon är en viktig dag

Man må tycka vad man vill om Christoffer Gillberg, hans forskning och hans metoder (även ogilla honom) men den principiella frågan som är uppe i Europadomstolen är om den vetenskapliga forskningen ska ha rätt att ge de man forskar på full anonymitet, och på den frågan måste svaret bli "JA".

Här är också inlägget som jag refererar till i ring P1 - att Svenska Tvillingregistret får ett sämre underlag i sin forskning eftersom jag valt att avstå som möjlig deltagare i en vetenskaplig studie ska kunna ställa krav på att det material som samlas in om mig inte ska användas till annat än forskning:

Lakes Lakonismer - Svenska Tvillingregistret får inte min DNA

Kanske dags att göra något åt problemet med att allt fler databaser ska spridas till allt fler ställen där obehöriga kan få reda på saker om dig som du inte vill sprida vidare? Kanske bli Guldpirat, som jag?

fredag, september 23, 2011

Hanna Wagenius brandtal om personlig integritet på #Centerstämman

Ytterligare en tongivande centerpartist höjde idag rösten för att skydda den personliga integriteten. Senast var det Fredrick Federley och Lena Ek som skev på DN Debatt - ”Det öppna samhället har retirerat efter New York”

Hanna Wagenius tal om rätten till privatliv
Hanna Wagenius anförande

Idag fortsatte så ordföranden för Centerpartiets Ungdomsförbund, Hanna Wagenius, att argumentera för att den personliga integriteten ska prioriteras upp på Centerpartiets agenda. Hon pratade om detta i det tal hon höll i samband med invigningen av Centerpartiets stämma.

Han börjar att tala om att stater inte kan spendera pengar som inte finns (låna, låna, låna) och att det endast är människor och företag som kan skapa tillväx, inte stater. Sedan går hon in på en längre passage om integritetsfrågan och behovet av att ta igen det förtroendetapp som Centerpartiet gjort sedan man skrev sitt Öppenhetsmanifest.

Lyssna här!
SVT Play - Centerstämman Hanna Wagenius, CUF, håller tal

Lyssna på hennes tal, det är fullkomligt lysande. Hon börjar tala om "övervakningen och censuren" cirka 7 minuter in. Förhoppningsvis lägger hon också ut sitt talarmanus på nätet, så vi andra får tillgång till de vassa formuleringarna och lättare kan sprida det vidare.

Läs mer om Centerstämman (länklista lånad från Mikael):
Media: AB1, AB2, AB3, AB4, AB5, AB6, AB7, Exp1, Exp2, Exp3, Exp4, Exp5, Svd1, Svd2, Svd3, Svd4, Svd5, Svd6, Svd7, DN1, DN2, DN3, DN4, GP1, GP2, GP3, SVT, SR

Bloggar: Johan Hedin, Röda Berget, Martin Moberg, Per Ankersjö, Isak Engqvist

+ Centerpartiet Laholm, och SR,

Ps, Hanna - kul entré inför ditt tal!

torsdag, september 22, 2011

Färgglada myror - spännande kryp

Jag har länge varit fascinerad av myror. Jag fördjupade sedan mitt intresse på gymnasiet när skrev jag mitt specialarbete om just myror.

Titeln på specialarbetet var "Myror - jordens blivande härskare?" och baserades på förutsägelsen att det skulle bli kärnvapenkrig förr eller senare. (Notera att det var i början på 90-talet, världen var lite mer osäker då).

Myror, och andra insekter med kort reproduktionscykel har då en fördel eftersom de, med hjälp av evolutionen, snabbare kan anpassa sig till de nya förutsättningarna. Myror har dessutom den ytterligare fördelen att de lever huvudsakligen under jorden och i insektsvärlden är det myrorna som är topp-predatorer, alltså äter andra insekter.

Myror väjer inte från att angripa (och äta upp) djur som är många gånger större än de själva.


(Se också Ant Attack från BBC)

Men myror är också intressanta att experimentera med. Se bara på detta roliga experiment som Mohamed Babu gjorde och kollade vilken typ av färg myror föredrog på sin mat- Daily Mail:


Läs mer om myror
Myror är som sagt väldigt intressanta varelser med sina sociala och helt självuppoffrande samhällen där den enda individ som är viktigt är drottningen. Och det finns olika typer av myror, allt ifrån "vanliga" stackmyror till armemyror som ständigt rör på sig och "bonde-myror" som får en stor del av sin föda från blad-löss som de "mjölkar" på söt nektar. Jag blir bara mer och mer fascinerad av myror ju mer jag lär mig.

Vill du också lära dig mer om myror så kan jag varmt rekommendera två myrbloggare:

Ant Blog, en del av AntWeb.

Myrmecos, en privat blogg om insekter, men med mycket fokus på just myror

Trevlig läsning!

Jag avslutar med en liten gullig bild:


tisdag, september 20, 2011

Barcraft i Sverige - framtiden ser ljus ut

Läs också det jag skrev om Barcraft inför Dreamhack Invitational i Valecia: "Barcraft" med DreamHack Valencia Invitational - nu på lördag 17 september

Detta är mest en samling med länkar för att lätt kunna visa upp hur lyckat det första Barcraft i Sverige var. På så sätt hoppas jag att det ska sprida sig till fler ställen och fler orter.

Intresserade besökare på knökfulla Barcrafts i lördags.
(Foto: Jonathan Rieder Lundkvist)
Aftonbladet förtjänar såklart ett par länkar. Deras stream funkade klockrent under hela kvällen och många barer gick över till den är Dreamhacks Twitch-streams bara laggade.

Aftonbladet - Succé för Starcraft – på sportbarerna

Aftonbladet - Den riktigt stora vinnaren är Thorzain

Nyhetsbloggen Rakaka har också ett flertal nyheter om Dreamhack. Här är ett par: DRG tar hem det, Barcraft Valencia samt VODS! Återupplev DreamHack Valencia.

Rakaka har även foton i mängd på flickr - DH Valencia Barcraft

Jonathan Rieder Lundkvist har fler foton - BarCraft: DH Valencia på the Crib 18 September 2011

Några bra reportage
Ctrl Alt Elite - BarCraft: Här för att stanna

Erik Melin, Game Talkerz - BarCraft – en kväll av vinnare :
"BarCraft visade att det finns en stor publik och ett stort intresse för att titta på e-sport på sportbarer. Restaurangerna var fyllda till bristningsgränsen och The Crib gjorde, enligt ägaren själv, en av sina bästa kvällar. Arrangörerna har all anledning att vara stolta och förtjänar en eloge för att ha startat BarCraft i Sverige."
Erik Melin, Hifi Lofi -Starcraft + öl = Barcraft

Mycket bra artiklar Erik!

Övrigt skrivet om Barcraft av besökare:

Nena - BarCraft med söta nördvänner 

Spelbloggen: -str/+cha - Tina lär sig StarCraft del 1 samt Veckans Pyssel – Tema: Starcraft

HTF - When you are not playing… (med flertalet filmer från platserna)

Skärmarna räckte knappt till. (Foto: Jonathan Rieder Lundkvist)

Framtiden för Barcraft?!
Det finns en bra Facebook-grupp som diskutera och samordnar Barcraft-event. Just nu har den drygt 1000 medlemmar - Barcraft på Facebook

För oss i Uppsala finns också en speciell Barcraft Uppsala-grupp. Men den är inte så stor än.

Mer om framtida Barcrafts hittar du sannolikt också på sidan - http://barcraftsverige.se/

Det kan också vara en idé att hålla lite koll på diskussionstråden på Team Liquid - BarCraft Sweden

Nu sprider vi hur lyckat det var senast och så fyller vi barerna runt om i landet nästa gång! Vi ses på nästa Barcraft!

måndag, september 19, 2011

Hur stor är en smurf?

Stefan Spjut skriver en längre krönika om smurfer i Svenska Dagbladet. Den är både rolig och tankeväckande så läsning rekommenderas:

Svd - Smurfar surfar på smurfernas framgångsvåg
"Det börjar med det lekande barnet som håller plastsmurfen i sin utsträckta handflata. Med lite god vilja och en kniv går det att gröpa ur foten på en knubbig sopp och trycka in smurfen där – undertecknad utförde själv detta bostadsexperiment för en sisådär trettio år sedan: det blir trångt men är fullt möjligt. Någon mekaniskt fungerande dörr går emellertid inte att få dit; som byggnadsmaterial är svampfoten alldeles för porös."
Oavsett om det funkar eller inte, så var det ett bra försök med arkitektoriskt nyskapande. :-)

Stefan dröjer sig också kvar vid en längre diskussion om smurfernas verkliga storlek:
"Enligt smurfologin är de tre äpplen höga. Det är ett minst sagt approximativt mått. Ett äpple kan vara litet som ett plommon och det kan vara stort som en apelsin. Åsyftas ett äpple i vår värld eller i smurfernas värld, Det glömda landet, där växtligheten är fullkomligt försmurfad?

Utgår man från ett normalstort äpple innebär det att smurfkroppen mäter ungefär tjugo centimeter, exklusive mössan. Om det måttet förs in i serierutorna ser man att de svampar som smurferna nyttjar som bostäder är omkring metern höga och att hönorna värper strutsägg. Försmurfat som sagt."
För att skingra all förvirring så har jag hittat av bild där man direkt kan jämföra storleken hos smurfen med ett normalstort äpple:


Holy smurfs! 8-)

Tillägg:
Jag insåg just att jag kanske begått ett allvarligt brott genom att lägga upp bilden på Smurfan ovan. Bilden är ju uppenbart gjord för att stimulera sexualdriften, eller hur det nu är formulerat. Dessutom är hon sannolikt under 18 år gammal. Det är alltså ett tydligt exempel på barnpornografi, enligt lagens mening. Tycker du som läsare att jag bör bli dömd i domstol för att ha lagt upp bilden på min blogg? Eller tycker du också att lagen är orimlig?

Läs andra texter jag skrivit om barnporr och manga-domen. Läs också Hagwall när du ändå håller på - Hoppet står till HD.

Tillägg 2:
Petter Lindgren har också skrivit en krönika där han berör smurfarnas storlek. Men han fokuserar sin krönika mer på demokratin, eller avsaknaden av densamma:

Petter Lindgren, Aftonbladet: Blådårar - en utopi med nazistiska drag

torsdag, september 15, 2011

"Barcraft" med DreamHack Valencia Invitational - nu på lördag 17 september

På lördag kommer e-sport med sannolikhet få sitt stora genomslag i Sverige. Jag skrev lite samma sak när en annan stor Dreamhack-turnering var i Sverige - DreamHack Stockholm Invitational som fick mycket tittare online (typ 3 miljoner) samt en hel del bevakning i traditionella media, men nu verkar det smälla ännu större. På lördag den 17 september är det dags för DreamHack Valencia Invitational, i just Valencia i Spanien.

Här är Draemhacks egen Trailer:


Det som är speciellt denna gång är att den svenska publiken inte är intryckta i kulturhuset i Stockholm utan utspridda på barer och klubbar för att titta på evenemanget. Man tittar alltså på Starcraft i en sportbar = Barcraft.

Barcraft på The Red Room i Uppsala
I Stockholm är det redan fyra barer som är uppbokade hela eftermiddagen och kvällen, i Uppsala är det än så länge bara en - The Reed Room på Kungsgatan 41.


Sändningarna från Valencia börjar cirka 15:00 och pågår till sent på kvällen. Finalen börjar cirka 21:00. Boka gärna bord på The Red Room, så att arrangörerna vet att du tänker komma.

Uppdaterad information om alla Barcraft-evenemang i helgen hittar du på Barcraftsverige.se
Gå också gärna med i Facebookgruppen - Barcraft Stockholm  - där sprids det mycket information. 

Vad är Barcraft?
Läs mer om fenomenet Barcraft, att titta på Starcraft-matcher på en bar, förslagsvis på en sportbar, som redan har all utrustning såsom TV-skärmar och dylikt.


Wall Street Journal
Maximum Pc
Aftonbladet Plus - Starcraft II-fest lockar rekordpublik – på bar 

Mer om DreamHack Valencia Invitational
Det är två svenskar med i turneringen - Thorzain och Naniwa (Hässleholms minst kända världsstjärna). Förhoppningsvis går det bra, men motståndet är hårt, så de kommer få kämpa hårt om de 100.000 kronor som är förstapris.

Uppsnack inför helgen hittar du på Team Liquid.

Detaljer om alla matcher och även snabbt uppdaterade resultat under turneringen hittas på Liquipedia

Alla spelare hittar du på Dreamhacks egen sida.

Såhär säger spaniorerna själva om DreamHack Valencia Invitational:

En egen trailer för lördagens sändningar på Aftonbladet Plus:

Mangadomen i Högsta domstolen?

Mangadomen, där en svensk serieöversättare dömdes för barnpornografibrott för att 40-tal bilder i hans stora seriesamling föreställde erotiska bilder på tecknade figurer, kommer eventuellt få prövningstillstånd i Högsta domstolen. Det vill i alla fall Riksåklagaren.

Riksåklagaren skriver i den bilaga (pdf) som läggs fram till HD att åklagaren visserligen anser att teckningarna är pornografiska, men vill att Högsta domstolen tar upp fallet för att ge en vägledande dom om hur barnpornografibrott ska bedömas när det gäller tecknade bilder.

Eller med RÅ:s egna ord:
"Högsta domstolen har emellertid hittills inte prövat hur  bestämmelserna om  barnpornografibrott ska tolkas när det  gäller tecknade bilder. Mangaserier  förekommer numera även i Sverige och det kan därför antas att teckningar  liknande de varom i målet är fråga i  framtiden kan komma att innehas eller  spridas i landet. I synnerhet innebörden av rekvisitet pornografisk, men också  rekvisitet barn och undantaget för försvarlig befattning vore  av värde att få  belysta av Högsta domstolen."
Åklagarmyndigheten - Svarsskrivelse till Högsta domstolen om barnpornografibrott

Förhoppningsvis inser HD det orimliga i att kriminalisera tecknade bilder och påpekar detta för våra politiker. För tyvärr ser det idag ut som att lagen är skriven på ett sådant sätt att det ÄR olagligt att inneha exempelvis manga-teckningar med erotisk motiv eftersom karaktärerna kan se ut att vara under 18 år. Idiotiskt att lägga polisresurser på att jaga serieläsare istället för att jaga de brottslingar som faktiskt begår fruktansvärda övergrepp på riktiga barn.

Tillägg: DN skriver också.

Läs mina egna tidigare bloggtexter om barnporr och mangateckningar. 

Henrik Brändén skriver om ett aktuellt exempel som han själv råkade ut för när han skulle illustrera en vetenskaplig text om homosexualitet.

Sagor från livbåten - Konsthistoria eller barnporr?

Är detta barnporr eller inte?

Fler nyhetstips
En annan kul domstolsnyhet är den att Dreamhack vinner tvisten mot Skatteverket och därmed sannolikt kommer slippa betala flera hundra tusen kronor extra i skatt. Grattis!
"Enligt Kammarrätten ska en lägre skattesats gälla för delar av biljettinkomsterna, eftersom festivalen också rymmer filmvisningar och konserter. Eftersom det har kulturella inslag ska det därför beskattas med sex procents moms istället för 25."

JNytt - Dreamhack i Jönköping slipper högre moms.
Rakaka - Dreamhack är kultur


Emanuel Karlsten skriver  i Dagen Nyheter om de ohyllade granskarna på bland annat Flashback.

DN: Kollektivet får fram sanningen 

Laholms Tidning skriver om Centerpartiet och varför det är ett av de partier i Sverige som är tydligast emot kvotering, men ändå styrs av fyra starka kvinnor i dagsläget.

Laholms Tidning: Det mest feministiska partiet?

Se också Annie Lööfs framträdande hos Hübinette. Stabilt.

söndag, september 11, 2011

Vi är själva hotet mot det öppna samhället



Vi är själva det största hotet mot ett fritt och öppet samhälle. Det står klart när man ser vad som har hänt de senaste 10 årens utveckling.

Fredrick Federley och Lena Ek har sammanfattat det hela bra på DN Debatt idag.
DN Debatt - ”Det öppna samhället har retirerat efter New York”

De skriver bland annat:
Tio år efter det fasansfulla dådet i new York har ”kriget mot terrorn” utvecklats till ett globalt angrepp på grundläggande fri- och rättigheter. En tillbakablick på tio års ”krig mot terrorn” är allt annat än munter. På punkt efter punkt har det öppna samhället retirerat. I USA har man antagit rena angiverilagar och givit FBI vidsträckta befogenheter att kartlägga människors sociala nätverk. EU-länderna har bland annat infört datatrafiklagring och lämnat ut passagerardata, inklusive kontokortsnummer, till USA. Den svenska regeringen har också agerat ytterst inkonsekvent. Från ett liberalt perspektiv är det en tragisk utveckling. Vi är redan långt ute på det sluttande planet och frånvaron av debatt är särskilt skrämmande.

De skriver en kommentar om den arabiska våren som borde mana till eftertanke hos våra politiska ledare:
"Efter den arabiska våren finns anledning till självrannsakan för många politiker i hela den demokratiska världen. Det var knappast genom vårt principfasta försvar för frihet och demokrati som de massrörelser som kastat diktator efter diktator över ända uppstod. Tvärtom, västvärldens reaktioner präglades länge av avvaktan och oro för vad som skulle hända om regionen ”destabiliserades”."
Kort sagt en väldigt bra artikel som avslutas med en väldigt bra uppmaning, delvis riktad till partistämman om två veckor:
"Med en ny partiledare och en ny partistyrelse har vi möjligheten att styra kursen i rätt riktning och bli den liberala kraft som slår vakt om de värden vi byggt upp. En kamp mot kampen mot terrorism som slår vakt om de fria och öppna samhällena bör ses som en kärnuppgift. Det borde göra att vi på alla samhällsnivåer agerar mot ytterligare restriktioner av yttrandefrihet, inskränkningar i rättsväsendet och åsidosättande av rättsstatens principer. Eftersom rädslan och viljan att minska det fria utrymmet är starkt inser vi att vi inte i alla lägen kommer att få vår vilja igenom. Det är dock ingen ursäkt att ducka för det som kan bli Centerpartiets moderna kärnfråga."
Speciellt andra meningen från slutet svider lite. Centerpartiet har ju redan gjort arbetet och skrivit ett lysande Öppenhetsmanifest, men med tanke på att även Centerpartiets ledamöter röstade ja till FRA-lagen och Ipred så har vi väldigt lite trovärdighet i frågan. Och fortsätter vi att "inte få vår vilja igenom" så kommer det bara framstå som mer hyckleri, om vi inte, på ett väldigt tydligt sätt, förklarar varje gång vi får kohandla bort ytterligare inskränkningar i grundläggande mänskliga rättigheter...

Federley har själv skrivit en kort kommentar på bloggen också:
Kriget mot terrorn som blev kriget mot det öppna samhället

Jenny Nordberg, SvD - Idag vägrar jag att vara rädd längre
Svenska Dagbladets korrespondent i New York  skriver bra om en diskussion som vi måste börja föra nu:
Att varje steg jag tar registreras av kameror, att mina mail scannas och att mina källor sedan länge har slutat prata i telefon är helt normalt.
Men nu när det har gått tio år – och en dag – kan vi kanske försöka oss på några nya försiktiga tankar?
[...]
Prova det här som ett tankeexperiment: John Lennon sade att en dröm som vi drömmer tillsammans blir verklig. Men en gemensam mardröm blir också en självuppfyllande verklighet så småningom. Så jag vägrar att vara en del av den här gemensamma, ogripbara och alltöverskuggande rädslan längre. Det är inte vänster, eller höger. Det är bara det vi brukade kalla för civilisation och ett värdigt liv, en helt vanlig måndag.
Motpol - Tio år utför ett sluttande plan

Hans på Motpol skriver om att vi alla är passivt medskyldiga:
"Även om al-Qaida är försvagat tio efter attackerna har världen i sig knappast blivit säkrare. Eller bättre. Fri- och rättigheter har monterats ned världen över, alltid med hänvisning till terrorhot. Ljusskygga regimer passade på att slå till mot oppositionella när världen var fullt upptagen med att följa USA:s korståg. De tillfälliga säkerhetsåtgärder som infördes har blivit permanenta. Det handlar i dag om en sofistikerad säkerhetsteater där vi inte får ta med en colaburk eller en schampooflaska på flyget och tvingas bli nakenskannad eller muddrad på flygplatser och tågstationer. Inget av detta hade emellertid varit möjligt utan alla medborgares tysta medgivande."
Tänker DU säga ifrån nästa gång våra medborgerliga rättigheter minskar, eller tänker du tyst se på?

Länklista trad-media om 11 september, ärligt snodd från Mikael.
Media: AB1, AB2, AB3, AB4, AB5, AB6, AB7, Exp1, Exp2, Exp3, Exp4, Svd1, Svd2, Svd3, Svd4, Svd5, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, GP1, SR1, SR2, SVT, SVT, SVT3

Kulturnatten i Uppsala - Irlänsk piratrock med Ye Banished privateers


I nedre delen i Carolinabacken, utanför Ekocaféet, kunde man på årets kulturnatt beskåda Ye Banished privateers (hemsida, Myspace), som spelade "musik med inspiration från irländsk folkmusik  och medeltida ballader och med texter om äventyr och försmädligheter på de sju  haven".

Det var ett roligt band som dessutom nog kan surfa lite extra på piratvågen som är nu.

Det lät alltså ungefär som en av mina favoritlåtar -  Benzie Rover:

Gruppen uppträdde på "Internationella scenen", vilket väl ändå måste klassas som ett gränsfall eftersom de bara var från Umeå. Men vem är jag att ifrågasätta arrangörerna... ;-)

En rolig detalj var alla de nya utbytesstudenter som gjorde som alla andra svenskar där, sjöng med och gungade i armkrok. Jag hoppas att de inte förväntar sig att alla lördagar är såhär händelserika och att svenskar kommer vara lika uppsluppna i fortsättningen...

Published with Blogger-droid v1.7.4

fredag, september 09, 2011

Frihetsfrontens Sommarseminarium 2011

Här kommer (äntligen) min långa redovisning från årets sommarseminarium med Frihetsfronten, mitt liberala vattenhål där jag fyller på med ideologiska diskussioner från ett liberalt perspektiv varje år.

Eftersom den är så lång så väljer jag att lägga in en länk här så att de som vill läsa om vad föreläsare som Alexander Bard, Henrik Alexandersson och Mattias Svensson sa under helgen på Barnens ö, får klicka på sig vidare:

Läs mer