tisdag, februari 26, 2013

Yttrandefrihet viktigare än arbetsgrupper


Alliansmötet Maramö i all ära, men det är väl ingen som seriöst tror att det kommer dyka upp något spännande därifrån under dagen?

Nej, istället är det detta som är dagens mest intressanta nyhet - Piratpartiet kapar den lina med bredband de levererat till The Pirate Bay:

Anna Troberg motiverar beslutet på sin blogg:

" ─ Piratpartiet finns inte till för att mata upphovsrättsindustrin med martyrer. Vi finns till för att skapa långsiktig politisk förändring som innebär att upphovsrättsindustrin i framtiden inte ska tillåtas att hota företag, organisationer och enskilda individer till tystnad med vårt gemensamma rättsväsende som slagträ.

Det är inte bara flådiga ord. Upphovsrättsindustrins hot skadar. Ibland dödar de till och med. För några år sedan tog en person i Danmark livet av sig efter att ha fått hotbrev från den danska Antipiratbyrån. Det är bara någon månad sedan vi förlorade Aaron Swartz. Peter Sunde och de andra TPB-killarna har vi som tur är fortfarande kvar i livet, men de har förlorat så mycket. Vi ska inte förlora fler. Därför måste vi vara smarta."
På det hela taget ett ganska smart och sunt beslut. Visst hade det kunnat bli betydligt mer uppmärksamhet kring en rättegång, men risken hade också varit mångfaldt större!
Media:
Länksamling från Annas blogg om det som skirivit tidigare:

söndag, februari 24, 2013

" ─ Det stora problemet är att lagen tillåter striptease i vårt land."

Animanders satir-kommentar.
Rubriken om det problematiska i att det är lagligt för människor att klä av sig kläderna och bli naturligt nakna är ett citat från en kommunalråd i Jönköping. Andreas Sturesson är, inte helt oväntat, kommunalråd för Kristdemokraterna och ogillar striptease.

SR Jönköping - Kommunen vill inte se strippklubb

Det galna i hela historien är ju att kommunpolitikerna för bara ett par månader sedan beslutade sig för att försöka stänga ner en strippklubb i utkanten av Jönköping (Barnarp) och gjorde det genom att köpa fastigheten där strippklubben hade sin verksamhet. Och det spenderade man 3,1 miljoner kommunala skattepengar på. (SR Jönköping)

Nu har alltså den ägaren från strippklubben i Barnarp öppnat en ny strippklubb på söder i Jönköping genom att lägga om verksamheten på en annan bar där han börjat jobba. Och denna gång har han gott om pengar att lägga på marknadsföring!

Självklart letar lokalpolitikerna efter sätt att försöka stänga ner även den nya strippklubben, men det ser inte ut som att det finns några lagliga möjligheter att fortsätta trakassera näringsidkare på.

En fråga man kan ställa sig är ju varför kommunpolitikerna i Jönköping är beredda att lägga så mycket av skattebetalarnas pengar och resurser på att försöka, men inte ens lyckas, stoppa människor från att se andra människor klä av sig nakna?

Länkar:
SR Jönköping: Ny klubb, Fastighetsägaren, Uppdaterat - Strippklubben anmäld första kvällen
Jnytt: Ny klubb, Krismöte

Bloggar: Hagwall

"Bandidosvillan" i Huddinge

Kommunpolitikerna i Huddinge har agerat lite på samma sätt, men då med "Bandidosvillan", som kostade 4 miljoner att köpa loss. Det har jag dock lite mer förståelse för, det är skillnad på Organiserad brottslighet och nakna tjejer...

Läs mer hos Christian Ottosson om "Bandidosvillan"

lördag, februari 09, 2013

"Färre lemlästade kunder" - Inget att vara stolt över SL

I dagens DN skryter SL om att de har minskat antalet personer som de skadar och lemlästar. Det senaste året har man alltså minskat antalet egna kunder som misshandlas av biljettkontroll-spärrarna med hela 60 procent! (Från 90 till 32 skadade per år.)

Men det är inget att skryta om SL!

Ett normalt företag lemlästar INGA kunder. Speciellt inte om man har sin verksamhet inom en så lugn och relativt ofarlig bransch som kollektivtrafik. (Kanske med undantag för Västtrafik, där är jag inte helt säker...)

Läs mer i DN: 

Dagens Nyheter - Färre resenärer blir klämda i SL:s spärrar


Är det såhär en SL-spärr ska se ut? (Bild från Svenskbladet)
Ett kort citat från artikeln:
"– Målet är att alla ska känna sig säkra när de går igenom spärrarna, det ska ju inte vara något märkvärdigt eller konstigt att passera en spärr, säger Thomas Silvander, intäktsansvarig SL."
Självklart! Och hur jävla svårt ska det vara?

Bloggat: Gröna Pengar - Torsdagssoppa

Och glöm inte att spela spelet, där målet faktiskt ÄR att lemlästa SL-resenärer: Spärrspelet.