söndag, september 14, 2008

Yes we can!

Nu när det börjar dra ihop sig till ytterligare en manifestation mot FRA-lagen kan man söka inspiration på andra sidan Atlanten. Jag har lyssnat på Sarah Palins tal på Republikanernas nomineringskongress nyligen och blev riktigt imponerad av hennes tal. Tidigare har även Barack Obama gjort starka framträdanden. Det mest kända är nog Yes we Can-talet som till och med inspirerat till en sång. Se den om du inte gjort det tidigare:

Will.I.Am - Yes we can

Ett tips är att också se den otroligt snygga och inspirerande mosaik-versionen av Yes We Can.

Sånger som inspirerar
Många andra har gjort versioner av "Yes we can"-sången. Alla visar att vi behöver politiker som inspirerar, inte bara stiftar lagar och höjer/sänker skatter. Det är nog som SvD:s politiske chefredaktör P J Anders Linder skriver:
"Eller så är väljarna mindre intresserade av miljarder än vad politiker och journalister vill tro och bryr sig mer om värderingar, idéer om framtiden och effektiv kritik av alternativen."
Ronald Reagan var en sådan politiker. Se ett av hans tal här under, i "Yes we can"-version:Det största problemet med alla "Yes we can"-sångerna är att jag hela tiden kommer att tänka på Byggare Bobs hitlåt - "Can we fix it? Yes we can!" Har du inte sett den tidigare så har du chansen nu.

Men det är mest en rolig parentes:

Kan vi?
Om två dagar samlas tusentals medborgare i Stockholm, Göteborg och Malmö för att protestera mot FRA-lagen och andra inskränkningar i den personliga integriteten som våra politiker vill göra. Hittills har våra protester gått relativt ohörda. Läs SvD:
FRA-motståndet lever vidare

Kan vi vanliga medborgare göra oss hörda? Kan vi påverka våra folkvalda? Kan vi stoppa FRA-lagen?Yes we can!Jag tror vi kommer göra skillnad. Var med du också och påverka framtiden. Vi ses i Stockholm på tisdag den 16 september i Hoppets demonstration.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Edit - fixade länken till Byggare Bob

2 kommentarer:

Anonym sa...

*asgarv*

* ligger dubbelvikt av skratt av Byggare Bob-jämförelsen.

Jag är helt klart Bob-skadad (som säkert en hel del andra föräldrar där ute.)

Gun Svensson sa...

Tack Lake för inspirationen! Om du inte redan vet det, så sänds reprisen på centergruppernas hearing i SVT24 Direkt kl 9-30- 13-30 i morgon 15.9.
Nu ska jag förbereda mig inför kvällens sändning SVT2 kl 20.00 och 21.15 med att läsa Marks postning om de handlingar som riksdagens ledamöter grundade sitt beslut på.