(Från GB:s hemsida) |
Det jag blir mest fundersam över är dock det faktum att glassen, trots sitt namn, totalt saknar jordgubbar.
Det står att glassen "Kan innehålla spår av jordnötter.", men det saknas jordgubbar. Eller ser ni inte skillnad på jordgubbar och jordnötter? Det är kanske bra för de som är allergiska mot jordgubbar, men ändå...
Från GB:s informationssida om Daim Strawberry Dream:
"Glass med jordgubbssmak och bitar av mandelkrokant med mjölkchokladöverdrag (8%), våffla (15%) med kakoaöverdrag (5%), doppad i mjölkchoklad (12%).Bland annat Kakaomassa, mandelbitar och rödbetsjuice, men inga jordgubbar...
Ingredienser: Skummjölk, socker, vegetabiliskt fett, vetemjöl, kakaosmör*, glukos-fruktossirap, skummjölkspulver, vasslepulver, kakaomassa*, mjölksocker, vetestärkelse, fettreducerat kakaopulver, emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av vegetabiliska fettsyror, sojalecitin, ammoniumfosfatider), smör, mandelbitar, stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, karragenan, guarkärnmjöl), smörfett, karamelliserat socker, rödbetsjuice, salt, kondenserad skummjölk, arom, ytbehandlingsmedel (gummi arabicum), färgämne (annattoextrakt, kurkumin), tapiokadextrin, maltodextrin, konserveringsmedel (sorbinsyra), surhetsreglerande medel (citronsyra)."
Vet GB hur ingredienserna på en vanlig (riktig) glass ser ut?
Typ såhär (recept från Kökschefen):
"För 4 personer:En viss skillnad va? Nu är en Dajmglass lite mer avancerad, med både Dajmkulor i och i en kexstrut, men ändå. Har GB helt glömt bort vad konceptet glass är?
4 äggulor
1¼ strösocker
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk"
Andra har också synpunkter på att glassen saknar jordgubbar:
Helenas Matresa ─ "Jordgubbssmaken kändes inte äkta, den smakade för konstgjord."
Miss Naily ─ "jag tyckte faktiskt inte att den här var så himla god för den smakade inte jordgubb."
Tipstack till Tore B.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar