onsdag, november 02, 2005

Vill sossarna läsa?

På Nicklas Lundblands blogg hittade jag att Mauds brev har hittat ända in till DN. Det är Maud Olofsson (c) som skriver ett öppet brev till Socialdemokraternas kongress, där hon vill att ombuden ska redogöra för vilka de vill att Socialdemokraterna ska samarbeta med nästa år.

Ett dylikt klargörande skulle vara mycket intressant att få eftersom (s) har krävt klara svar av de borgerliga om vilka de tänker sammarbeta med, vem som ska företräda Alliansen i olika frågor, och vems budgetförslag som kommer att bli det slutliga i en eventuell borgerlig regering.

Eller som Maud Olofsson själv uttrycker det:
Väljarna har rätt att veta i förväg vad en röst på socialdemokraterna faktiskt innebär. Både vad gäller regeringspartners och vilken politik som ska föras. Innebär det en röst på kommunisten Lars Ohly som minister?
Jag är nästan lite förvånad över att DN har lagt ut stora delar av brevet direkt på DN.se, det är ingen jättenyhet, men kul för Maud att få vända på vänsterns kritik mot alliansen. Dessutom förekommer ingen "söndersmulande" analys eller snuttifiering av brevet, något som är vanligt i dagens media. Bara brevet rakt av.

Personligen gillar jag idén att låta folk komma i direktkontakt med råa, ofilterade händelser och nyheter. Det är dock en lite risk man tar som nyhetsbevakare, det gäller att vara konsekvent. Risken är annars stor att man blir anklagad för att vara partisk. Man kan inte, ena stunden, ha ett tjockt, distansierande filter för en nyhet och stunden efter basunera ut en nyhet som om det vore en självklarhet. Detta har i och för sig alltid varit mainstreemmediernas dilema, och jag har nog anledning att återkomma till detta senare.

Inga kommentarer: