lördag, september 29, 2007

Kvinlig kukmätning - Eko från Ekot, 070928

I gårdagens Eko vart jämställdhetsminister Nyamko Sabuni påhoppad för att hon inte hade spenderat alla 400 miljoner avsatta i departementets budget. Och nu när årsskiftet börjar närma sig blir det svårt att hinna använda alla.

Den som gjorde det anklagande påhoppet var Vänsterpartiets riksdagsledamot Josefin Brink. Hon menar tydligen att det viktigaste är mängden pengar man spenderar, inte vilken jämstäldhetspolitik man för. Skrattretande! Oppositionen har redan börja anklaga den borgerliga regeringen för nästan allt den gör, eller inte gör. Vad blir nästa steg - skälla på Reinfeldt för att han är tunnhårig?

Hycklare angriper hycklare för hyckleri
Naturskyddsföreningen tycker att det är dags för klädindustrin att ta mer ansvar för miljöpåverkan av de fabriker de köper in kläder ifrån. De menar att inköparna har dålig koll på var kläderna kommer ifrån.

Och självklart kan man tycka att svensk textilhandel borde kunna avsätta lite av sina enorma vinster till att förbättra hanteringan av utsläpp vid de fabriker de köper in kläder ifrån, det verkar behövas. Men å andra sidan verkar Naturskyddsföreningens kemikalieexpert, Frida Hök, inte heller ha så bra koll på var hennes egna kläder kommer ifrån.
Frida Bök har själv ingen aning om var hennes kläder kommer från.

– Jag får skylla på att jag har haft dem länge.

Äntligen en journalist som höjer sig lite över mängden och ställer bra motfrågor! Fortsätt så Ulrika Lindqvist på P3 nyheter!

Ytterligare en oproportionerlig blockad!
Videomix syd vill inte teckna kollektivavtal med Handels, och då tänker Handels begära att alla transporter till och från butikerna ska stoppas. I praktiken kommer kedjan att sättas i konkurs.

Åter igen - är det rimligt att facket ska ha laglig rätt att sätta företag de inte gillar i konkurs? hur kan det finnas en sådan lag? Självklart ska LO-förbundet opinionsbilda mot företaget. Om facket exempelvis kunde få sina egna medlemmar att hyra sina videofilmer i någon annan butik, skulle nog Videomix Syd ge upp ganska snart. Men att ha rätt att stoppa alla transporter och på så sätt sätta en näringsidkare i konkurs? Det är lika galet nu som det var med Wild and Fresh!

Ps. Kolla upp fd ägarinnan Sofias bok om just Wild and Fresh, den kom ut i dagarna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Har köpt ett ex. Hoppas många köper och därmed visar sitt stöd till Sofia.

Olof Olsson, Angered