söndag, april 06, 2008

Bo Bylund - politiskt tillsatt, politiskt avsatt

Många har de senaste dagarna diskuterat att Bo Bylund har fått sparken som generaldirektör från Arbetsförmedlingen. Sossen Luciano Astudillo går till och med så långt att han använder det enormt negativt laddade uttrycket "Politisk utrensning":

Så nära politisk utrensning man kan komma...

Herr Astudillo kanske inte visste att Bo Bylund hade blivit politiskt tillsatt på sin tjänst och att han därför också, när som helst, skulle kunna bli politiskt avsatt? Att använda uttryck som ger associationer till diktaturstater som Kina och Kuba är bra osmakligt. Alla seriösa riksdagsledamöter borde hålla sig ifrån sånt.

Det är så det fungerar och är fullkomligt naturligt. Oavsett hur bra jobb Bylund har gjort. Sedan är det tråkigt att ansvarig minister (Littorin) inte har någon bra motivering att sparka Bylund. Men att gnälla, som den lokala fackföreningen SACO-s har gjort, bara visar på hur ignoranta man är för hur det verkligen fungerar i den riktiga världen.

Bylund tillsattes politiskt och avsattes politisk! Eller för att uttrycka det bibliskt: Live by the sword, die by the sword!

Läs även Gudmundsons ledarstick i SvD om hela debaclet.

Ps. Jag gick själv och blev fackbas (SACO-ordförande) på min arbetsplats för någon vecka sedan, så jag tycker mig ha all rätt att kritisera fackets beteende i det här fallet.

Inga kommentarer: