söndag, februari 24, 2013

" ─ Det stora problemet är att lagen tillåter striptease i vårt land."

Animanders satir-kommentar.
Rubriken om det problematiska i att det är lagligt för människor att klä av sig kläderna och bli naturligt nakna är ett citat från en kommunalråd i Jönköping. Andreas Sturesson är, inte helt oväntat, kommunalråd för Kristdemokraterna och ogillar striptease.

SR Jönköping - Kommunen vill inte se strippklubb

Det galna i hela historien är ju att kommunpolitikerna för bara ett par månader sedan beslutade sig för att försöka stänga ner en strippklubb i utkanten av Jönköping (Barnarp) och gjorde det genom att köpa fastigheten där strippklubben hade sin verksamhet. Och det spenderade man 3,1 miljoner kommunala skattepengar på. (SR Jönköping)

Nu har alltså den ägaren från strippklubben i Barnarp öppnat en ny strippklubb på söder i Jönköping genom att lägga om verksamheten på en annan bar där han börjat jobba. Och denna gång har han gott om pengar att lägga på marknadsföring!

Självklart letar lokalpolitikerna efter sätt att försöka stänga ner även den nya strippklubben, men det ser inte ut som att det finns några lagliga möjligheter att fortsätta trakassera näringsidkare på.

En fråga man kan ställa sig är ju varför kommunpolitikerna i Jönköping är beredda att lägga så mycket av skattebetalarnas pengar och resurser på att försöka, men inte ens lyckas, stoppa människor från att se andra människor klä av sig nakna?

Länkar:
SR Jönköping: Ny klubb, Fastighetsägaren, Uppdaterat - Strippklubben anmäld första kvällen
Jnytt: Ny klubb, Krismöte

Bloggar: Hagwall

"Bandidosvillan" i Huddinge

Kommunpolitikerna i Huddinge har agerat lite på samma sätt, men då med "Bandidosvillan", som kostade 4 miljoner att köpa loss. Det har jag dock lite mer förståelse för, det är skillnad på Organiserad brottslighet och nakna tjejer...

Läs mer hos Christian Ottosson om "Bandidosvillan"

3 kommentarer:

Entry 23 Eco of Kristofer sa...

"och nu har han gott om pengar för marknadsföring" => Det här skrattade jag gott åt.

Markus "LAKE" Berglund sa...

Men det stämmer ju! :-)

Jag vet inte hur mycket han hade köpt fastigheten i Bankeryd för, men jag antar att han gjorde en bra affär på den...

Ola Andersson sa...

Här är min kommentar från Facebook:

Hur korkade får kommunalråd vara egentligen?


Kommunalråd 1: - Vad skall vi göra åt strippklubben?
Kommunalråd 2: - Jag vet, vi köper den och lägger ner den, moahahaha!
Kommunalråd 1: - Oh, bra ide. Han kommer inte ha en aning om vad han skall göra med några miljoner kronor av kommuninvånarnas pengar. Kanske han flyttar ut från kommunen om vi har tur?

(lite senare, efter att den lysande planen är genomförd)

Kommunalråd 1: - Har du sett att han med strippklubben som vi köpte och lade ner, startade en ny! Som är mycket snyggare. Han har massor med pengar till reklam också!
Kommunalråd 2: – Var fick han de pengarna ifrån?!
Kommunalråd 1: - Jag vet inte... Vad skall vi göra åt saken?
Kommunalråd 2: - Jag vet, vi köper den och lägger ner den, moahahaha!

Jag tycker att kommuninvånarna i Jönköping skall vara glada över att de vet att deras skattepengar går till välgörande ändamål, dvs till kvinnor som inte har råd med kläder.

En till:

Jag tycker att kommuninvånarna i Jönköping skall vara nöjda med att deras kommunalråd ser på sin verksamhet som att ta pengar från kommuninvånarna och överföra dem till strippklubbsägare. Det enda man behöver göra är ju att öppna en egen strippklubb! Se möjligheterna!