lördag, juli 20, 2013

Ett roligt Spektakel på Visingsö

Ikväll gick vi på teater på Visingsö - "Spektaklet om  och kring ett kungamord vilket hände sig på Visingsö nådens år 1167".

En härlig blandning av proffs, lokala amatörer och en klockren miljö skapade ett bra slutresultat.

Teatern spelades i Visingsborgs ruiner nära hamnen på Visingsö, men handlingen utspelas egentligen i Näs borg på öns södra udde, som på 11- och 12-hundratalet var en av det begynnande Sveriges viktigaste och och mest inflytelserika platser, eftersom kungen höll hov där.

Redan i invigningen av pjäsen krossas 4:e väggen och skådespelarna vänder sig och pratar direkt med publiken istället för varandra och det är en sak som upprepas flera gånger. (Bland annat spelar de också upp flera scener av pjäsen två gånger!) Men de gör det på ett sätt som fungerar.

Storyn är kanske inte den starkaste, men pjäsen är mycket varierad med beståndadelar som musik, kärlek, jyklar-hundar, svärdskamp och halshuggningar!

Extra roligt är det ju eftersom jag känner flera av skådespelarna. En del har varit med i pjäser och revyer många gånger förr, andra var rena nybörjare, men gjorde bra ifrån sig ändå.

Att vi som gick på premiären dessutom hade möjligheten att delta i ett gästabud direkt efteråt där många av skådespelarna fortsatte spela teater och agera små minipjäser samtidigt som de serverade stekt gris och rotmos på grovt bröd med mjöd, var också något som höjde upplevelsen flera snäpp till!

Pjäsen spelas 4 kvällar till - 21, 24, 26 och 27 juli. Passa på!

Läs mer och boka biljetter på:
spektakel1167.se

Inga kommentarer: