tisdag, april 11, 2006

Vinnare i lotteriet - (s)!

I söndagens Kaliber på Sveriges Radios P1 avslöjades, åter igen Socialdemokraterna med fingrarna i den för (s) välkända syltburken. Denna gång har de varit oärliga och tjänat en massa pengar på landsomfattande skraplotterier. Skraplotter som de har gett sig själva lotteri-tillstånd för. Företaget som håller i lotterna heter Spero och samägs med IOGT/NTO. Detta tar man som en ursäkt för att inte vara öppna med att det är SAP opch SSU som håvar hem stora pengar om man köper en lott.

Under Stadskampen på TV4 förra sommaren var det också Spero som arrangerade lotteriet där man kunde vinna ett torp, som hade totalrenoverats av Hantverkare från TV4, kändisar och lokalbor. Alla deltagarna visste om att TV4 tjänade pengar på affären, ingen av deltagarna visste om att Socialdemokraterna också fick in pengar till sin valbudget genom sitt deltagande.

Centerpartiet har också ett lotteri, men gör en Googlesökning på detta så ser man att Centerpartiet knappast däljer kopplingarna mellan lotteriet och partikassan. Det heter ju dessutom "Fyrklöverlotteriet" och det står tydligt skrivet på alla lotter, vart vinsten går.

Om man gör en sökning på Spero, får man inte fram någonting om SAP/SSU. Inte heller på Socialdemokraternas, eller SSU:s hemsidor verkar det finnas ett ord om Spero. Allt för att dölja för "folket" vart deras bortspelade pengar tar vägen.

Johan Ingerö på "Right online" har dessutom funderat på hur det kommer sig att TV4 fick förlängt avtal att sända TV i marknätet.
Detta luktar riktigt, riktigt illa.

Inga kommentarer: