fredag, april 27, 2007

Gör revolution - stöd en rebell!

En av Sveriges största och en av de mest intressanta politiska bloggarna hotas nu av nedläggning. I hjärtat rebell har drivits av den oberoende liberalen Dick Erixon i flera år, helt på ideell basis. Han var snabbt ute med RSS-flöden och var en av de första som därigenom bloggade, även om permalänkarna fortfarande inte funkar så bra. ^u^Trots att den sköts på fritiden uppdateras den mycket frekvent. Det är inte ovanligt att jag hittar 3-4 inlägg från Dick, på bara ett par timmar. Inläggen är av skiftande karaktär och kvalitet, men genomgående har han lyft upp perspektiv som väldigt sällan förekommer i svenska mainstreammedia. Så det är mycket upplysande och uppfriskande läsning. Han har dessutom ett förflutet i Centerpartiet, även om han nu saknar medlemskap i något parti. Men det gör att han ofta driver idéer som även ligger mig varmt om hjärtat.

Nu är det dock på väg att ta slut. Dick skriver själv att han inte har inte möjlighet att jobba halvtid på bloggen och inte tjäna ett öre på det. Privatekonomiskt är bloggen idag en kraftig förlustaffär, som inte är möjlig att hålla igång på någon längre sikt.

Det finns en dock chans kvar att hålla liv i hans blogg ge - honom direkt ekonomiskt stöd.

Han ber sina läsare att sätta in ett par hundralappar på plusgiro 469 42 66-0. Det är kanske inte direkt revolutionärt, men det är att stödja en rebell. Självklart kommer jag att göra det, även om jag inte är rik. Dicks röst skulle saknas i bloggsverige och jag är glad över att han ger oss läsare chansen att på detta sätt förhindra en eventuell nedläggning, innan det är för sent.

Flera andra har redan gett sitt moraliska eller ekonomiska stöd. Bland annat Per Ericsson och Aqurette, gör det du också!

Inga kommentarer: