Cui bono: Insändare publicerad i JönköpingsPosten 091211
(Utmaning - försök hitta insändaren på JP:s hemsida!)
Han skriver bland annat om Internetanvändande i kommunens nät, avfallshantering och bussåkning. Väldigt nyanserat inlägg, med formuleringar av typen:
"Oavsett vad man har för åsikter om nätporr och rasistiskt/extremistiskt material på Internet så bör man akta sig för att införa ett system där ”boten” riskerar att bli värre än ”soten”."Mycket välskriven text. Dock skulle jag tipsa om att den är lite för lång, lite för spretig (försök håll er till ett ämne/insändare) och lite för nyanserad. Välj ett av ämnena, samt korta ner och spetsa till texten lite, så går budskapet fram bättre. Men det är skitbra att det skriva insändare, fortsätt med det!
Om fler kandidater i P1
Roger Mattson från P1:s Studio 1 intervjuade ett gäng av "Piratpartiets kandidater" i fredags. Lyssna på hela inlägget här:
Studio 1: "Piratpartiets kandidater"
Bland de intervjuade återfinns bland annat Björn Felten, (bloggar här) som blir ställd mot väggen, men hanterar det hela lysande. Snild Dolkow (bloggar här) får förklara PP:s vågmästarstrategi, och gör det mycket tydligt.
Mest lysande i radiointervjuerna är dock partiledaren Rick Falkvinge, han är van vid intervjusituationen (bloggen känner väl alla till?). Han är lika prestigelöst som alltid, när han förklarar hur han försöker hålla ihop Piratpartiet:
Det är något av en utmaning att ha 50.000 individualister som misstror aktoriteter och bygga en hierarkisk organisation av detta. [...] Vi är en korsning mellan en svärm som finns på nätet, en klassisk hierarkisk företagsorganisation och en ideell folkrörelse, det är en spännande korsning. Det blossar upp konflikter här och var, men vi är fenomenala på att prata med varandra och faktiskt lösa dem.Hax tipsar också om att UR varit och intervjuat PP i Bryssel - En pirat i maktens korridorer
Centerpartiet på väg åt rätt håll?!
Jag tar också tillfället i akt och tipsar om att Centerpartiet nu har anslutit sig till Creative Commons på hemsidan (läs mer här). Det är med andra ord en ren uppmaning till att sno eller låna texter, bilder och idéer från Centerpartiet. Varför försöker övriga riksdagspartier inte sprida sina ideér så mycket det går? Lägg in en öppen CC-licens på era texter också!
Anna Troberg: Alliansen trevar sig fram på nätet
Anna Troberg kritiserar, med rätta, Centerpartiets motsägelsefulla budskap. På hemsidan säger partiet en sak, och i riksdagen säger en annan (bland annat genom att rösta för Ipred mm.) Det skär sig ganska illa.
Det är jättebra att Mattias Östmar och Ulrika Ingemarsdotter gör ett bra jobb. Men det vrkar knappast som att de ha partiledningen med sig...
Men Tor, som kommenterar hos Anna har en relevant synpunkt:
"Jag tycker nog att du är litet orättvis. Centerpartiet är det enda borgerliga parti som t ex. har en partilinje gällande mjukvarupatent, så litet koll har de nog på immaterialrättsfrågorna. Enligt centerföreträdare motsatte sig centern Ipred-utlämning av abonnentuppgifter, men gick med på det i utbyte mot att moderaterna skulle släppa sitt krav på avstängning från internet (om detta stämmer, hur kommer det sig att aldrig moderaterna tvingas stå till svars för det? – det undrar jag).Jag har bland annat uppmärksammat att Rick Falkvinge ofta uppmuntrar de som vill göra gemensam sak med PP, inte slår ner när man försöker.
Centerpartiet är dessutom det enda borgerliga parti där den allmänna bilden när man frågar kandidater är att de verkar vilja ha en kortare och mer välbalanserad upphovsrätt (se’n kan man ju diskutera närmare vad det innebär, men de har ändå en ansats som generellt sett saknas i de andra allianspartierna).
Som exempel kan nämnas att Folkpartiet tycker att det faktum att Mozarts och Shakespeares verk fortfarande efterfrågas är bevis på varför vi behöver långa skyddstider (de har dock ingen vilja att vare sig förlänga eller förkorta skyddstiderna på grund av detta)."
Magnus Andersson och Annie Johansson kommenterar också.
Fler lästips:
Skivad lime och också dragit igång en spännande och intressant serie om övervakningens historia, som jag tänker följa.
Skivad lime: Övervakningens tidslinje: Del 1 – Historik
Mikael Elmlund: Åtta dagar av Massavlyssning, nu börjar Valrörelsen!
Som vanligt hittar du också ännu fler Piratparti-nyheter här: http://live.piratpartiet.se/
2 kommentarer:
Tack för de vänliga orden, men som vanligt tycker man att det låter så dåligt när man hör sig själv i efterhand.. :P
Det är lite tråkigt att de klippte bort slutet på mitt svar om homosexuellas rätt att gifta sig -- något i stil med "Men för att det skulle spela någon roll skulle det behövas en majoritet i riksdagen, och då tror jag att problemet ligger någon annanstans".
Jag tyckte det räckte gott med det du sa, Snild.
Det är ju det hela PP:s vågmstarstrategi bygger på - att företrädarna lovar att prioritera de frågor partiet gått till val på, om det skulle uppstå en sådan situation. Jag hoppas detta driver andra partier att bli tydligare i fler frågor. (Jag älskade inte Olof Johansson, när han var partiledare i (c), men han var i alla fall principfast i vissa frågor och avgick när han blev överkörd)
Det var en grabb till som var intervjuad i inslaget som pratade om att PP måste "förändras i takt med samhället" och ha åsikter i fler frågor. Frågan är hur man hanterar detta?
Kommer en PP-riksdagsledamot få opinionsbilda och "driva" olika frågor hur de vill, så länge de trycker på rätt röstningsknapp? Eller finns det någon skriven policy om detta?
Skicka en kommentar