måndag, juni 18, 2012

E-sport på SVT ikväll - live från Dreamhack Summer 2012


Ikväll sänder Sveriges Television, för första gången i en av sina huvudkanaler, e-sport direkt från Dreamhack Summer 2012. Det är i SVT 2 som finalerna i spelen Dota 2 och Starcraft II kommer att visas. Sändningen går i SVT2 och börjar klockan 22:45.

Övriga hålltider ikväll:

kl 12.15 - svt.se/dreamhack
kl 20.00 - SVT24 och på svt.se/dreamhack
kl 22.45 - SVT2 och på svt.se/dreamhack

Sändningarna har alltså redan börjat, men än så länge bara på webben! Ikväll sätter det igång "på riktigt". Jag hoppas det blir ett lyckat försök, eftersom jag hellre kollar på e-sport nu för tiden än exempelvis fotboll eller hockey. (det är ju inte heller vidare kul att kolla på när det går så dåligt som det gör...)

Vad är Starcraft II?

Här förklarar SC2-spelaren Maddelisk vad Stacraft 2 är, väldigt kort:En annan förklaring hörde jag i TV4 under senaste Dreamhack-turneringen, Stockholm Open:
"En del har liknat sporten vid schack, men liknelsen haltar en aning, för det här spelet är mer komplext. Man ska liksom vara börsmäklare, strateg, konsertpianist, lirare, multikompetent och ha en simultanförmåga bortom allt sunt förnuft. För att inte prata om fingertoppskänsla. Och det i sjuka hastigheter. En toppspelare utför i snitt 250-300 aktioner med händerna, i minuten."
Läs mer och se klipp från Dreamhack Stockholm Open, som gick i Globen för två månader sedan -
Thorzain - En svensk "utlänning" vinner Dreamhack, på hemmaplan!

Så slå på TV:n ikväll och kolla in lite e-sport på hög nivå!

Och Ps. grattis även till SM-titeln i Starcraft 2 i helgen ThorZain!

2 kommentarer:

manen sa...

"Sädningen går i SVT2 och börjar klockan 22:45."


Grammar NAZEEE disapproves.

Markus "LAKE" Berglund sa...

Close enough manen. Men tack! :-)