torsdag, november 13, 2014

Upphovsrättsindustrin kan inte få rätt att stänga ner internet

Idag pratade jag i Ring P1 om hur Bredbandsbolaget stämts av upphovsrättsindustrin för att de ha mage att låta kunderna besöka sajter som The Pirate Bay och Swefilmer. Jag tycker det är fullständigt orimligt att privata företag ska kunna diktera vilka sidor vi ska kunna besöka på internet, och att de gör det genom att hota våra internetleverantörer att de ska tvingas blockera och censurera dessa sidor.

Jag pratar bland annat en hel del om bärarimmunitet (Mere Conduit).

Lyssna på inslaget på Soundcloud:

Mer bra läsning om frågan:

Emanuel Karlstens blogg:  Dags att vakna – nu hotas nätfriheten

Emanuel Karlsten i Dagens Opinion: Filmbolagen hotar nätfriheten

Pirapartiets PM om frågan: Attackerna mot internet måste upphöra

IDG: "Helt banbrytande om Bredbandsbolaget tvingas blockera"

Carl Schlyter (mp) på Facebook: Akt T15142-14 är film- och musikindustrins stämning mot Bredbandsbolaget. Detta är ett nummer att lägga på minnet som skammens nummer.

Dagens Media: Bredbandsbolaget: "Ingen skyldighet att blockera The Pirate Bay"

Anna Troberg varnar för vad som händer om vi inte sätter stopp: Upphovsrättsindustrin har feeding frenzy på din bekostnad:
" ─ Detta är inte främst attacker mot internet. Detta är inte ens främst attacker mot en i dag viktig samhällsbärande funktion. Detta är attacker mot din och min frihet. Om du inte tror mig, så fundera på hur mycket frihet du har i en värld där vår rätt att kommunicera dikteras av rena vinstintressen som köpt våra politiker. Blotta tanken får en hobbithåla att kännas rymlig."


Och som Sofia Mirjamsdotter säger på ST: Ingen måste få betalt

Magnihasa: Effektiva åtgärder mot piratkopieringen

Henrik Alexandersson: Svensk web-censur: Uppsamlingsheat

Ta och bilda lite opinion själv vettja! Hjälp till att försvara internet som en kanal för fritt utbyte av tankar och idéer!

Inga kommentarer: