fredag, februari 03, 2006

Menlös, men rolig pysselsättning

Veckans menlösaste länktips:
http://www.onemorelevel.com/hellofsand.php

Börja med att klicka på rubriken SNIG ett par gånger för att bli av med det stora hjulet, gör sedan samma sak med Zombisarna. Sedan kan man börja bygga/leka.

Kort introduktion. Du kan påverka flödena av vatten, salt, olja och sand genom att klicka på respektive namn i nederkanten.

Bygger gör du med Wall eller Wax. Den stora skillnaden är att Wax brinner, precis som olja och Plant. Vill du bygga tjockare väggar ändrar du storleken genom att klicka på Pen-size.

Plant är en växt som växer bra i vatten. Spout kan man bygga om man vill ha vatten ihop med exempelvis olja och man vill slippa saltet. Med Erasern raderar man saker (såklart)

Testa lite.
Bygg en snedställd vägg för att föra ihop salt och vatten, kolla på resultet. Klicka in lite Plant i vattenfallet. Tänd eld på oljan (minska oljeflödet till x 0 om det inte slutar brinna). Bygg en stor klump Spout bredvid oljan och för ihop vattnet med oljan och se hur det skitar sig. Mycket realistiskt! Försök fånga upp olja i en behållare byggd av Wax och tutta sedan eld på alltihop! :-)

Lägg sedan ut "???" några gånger för att ta bort allt och börja om från början. :-)

Länken hittad på Warbucket.

Inga kommentarer: