fredag, oktober 27, 2006

Sossarna minskar arbetslösheten?

Jag läste i Aftonbladet att Socialdemokraternas skuggbudget presenterades idag. Där står det att 60.000 personer färre skulle bli arbetslösa nästa år, om vi följde deras budget istället för alliansens. Visst vore det bättre om Sossarna fick styra så vi fick ner den öppna arbetslösheten? Eller vänta lite nu, den öppna arbetslösheten? Var det inte riktiga jobb som skulle skapas? Inte enligt Pär Nuder:
I budgetmotionen räknar han med att socialdemokratisk politik skulle innebära en öppen arbetslöshet på 4,5 procent nästa år, vilket kan jämföras med den borgerliga regeringens 5.8 procent.
Så Socialdemokraterna fortsätter i samma gamla hjulspår, genom att göra det de alltid varit bäst på, sätta folk i pysselsättning och på låtsasjobb genom arbetsmarknadspolitiska åtgärder, istället för att hjälpa företagen att skapa riktiga, produktiva, arbeten som ökar statens skatteintänkter.

Tur att vi bytte regering...

2 kommentarer:

Nils Lindholm sa...

Sossarna minskar arbetslösheten?;
Enligt KI så ökar den borgerliga budgeten sysselsättningen med 45000 UTÖVER S-budgeten, på 3-år eller mandatperioden, kommer inte ihåg vilket.
Då Alliansen tar bort en massa 'pysseljobb' (60000-st) så kommer det med Alliansen, att bli 15000 fler som vid periodens slut, stannar hemma en arbetsdag än vad som stannar hemma idag.

Markus "LAKE" Berglund sa...

Ja Nils, du har fattat helt rätt! Alliansens politik ser till att fler (cirka 45.000) får riktiga jobb. Det är väl det som måste vara målet, snarare än bidragsfinasierade pysselsättnings-jobb?.