fredag, oktober 06, 2006

Trevlig ny regering

Rubriken sammanfattar väl mina känslor kring den nya regeringen. Inga halelula-rop men inte heller något behov av att kasta rutten frukt.

På det hela taget en ganska stabil laguppställning. Fredrik som Statsminister, Maud Olofsson som vice Statsminister och Näringsminister. Det blev, tyvärr, även som väntat på många andra poster

Moderaterna tog hem de flesta "tunga" poster utöver statsminsiter: Finans, Utrikes och Justitieminister.

Folkpartiet fick ministerposterna inom Utbildning och Kristdemokraterna lite Socialministrar.

Centerpartiet så till slut, fick de ministerposterna inom de tydliga Centerpartistiska profilfrågorna: Miljö, Infrastruktur och Jordbruk. Det fanns två roliga saker med de Centerpartistiska utnämingarna, dels att Maud blev Näringslivsminister och delas at Andreas Carlgren kommer tillbaka i rollen som Miljöminister. Han är mycket kompetent och har knappast kommit till sin rätt som generaldirektör på Integrationsverket.

Annars finns väl inte så mycket att invända, innan vi har sett vilken politik ministrarna tänker driva. Förutom en lite sak då: Varför har Sven Otto Littorin (m) fått ett eget departement, Arbetsmarknadsdepartementet? Borde det inte ligga under Maud Olofsson och hennes Näringslivsdepartement, vars främsta mål är att skapa nya jobb?

Andra som har tyckt till om nya regeringen:
Henrik Alexandersson
Dennis
Dick Erixon (en massa inlägg)
Och till sist en gammam favorit, som nu kommit åter till bloggvärlden:
Gudmunson

Tempo och annat kul
Alla mediebolag slogs om att vara först och störst, när det gäller presentationen av den nya regeringen. Aftonbladet har nu, bara några timmar efter regeringsförklaringen, flera sidor av länkar till alla deras artiklar om den nya regeringen. Svenska Dagbladet hade också ambitioner, men var tydligen lite för snabba när de råkade utnämna Göran Hägglund, inte till Socialminister, utan till Socialmonster. Är det en släkting till Arbetslöshetsmonstret måntro? :)

En annan kul reflektion, då det kommer mängder med kommentarer kring den nya regeringen, bistår Lagergren med.

2 kommentarer:

Lagergren sa...

Awwww... du länkade till mig. Jag måste snart lägga in dig i min "utmärkta bloggar"-lista.

Fast centerpartiet får skärpa sig i trängselskattefrågan tycker jag. ;)

Markus "LAKE" Berglund sa...

Du har bara dig själv att skylla om jag länkar till dig! ;-D