onsdag, oktober 22, 2008

Alliansen fortsätter övertyga alla om fel saker

Från att ha varit en stark Alliansen-förespråkare tillhör jag nu mer det ganska "partipolitiskt passiva bloggsverige". Jag har varit medlem i Centerrörelsen i över 20 år, men vet inte vad jag skulle svara om jag fick frågan från i en partisympatimätning idag. Sannolikt skulle jag nog svara "vet ej", men Piratpartiet är ett fullt möjligt alternativ. Knappats "fullgott", men "fullt möjligt".

De senaste dagarna har Alliansen, åter igen, lyckats överträffa sig själv i misslyckade utspel. Träffen i Varberg verkar ha gått bra, men jag orkar inte bry mig om den, tyvärr. Däremot lyckades de där komma överrens om att det är "Internet som ska vinna valet åt Alliansen". hur kan de bara komma på en så idiotisk idé, efter att i flera månader ha ignorerat, förolämpat och sedan upprepade gånger försökt att ljuga för alla som engagerat sig på bloggar och hemsidor? Snacka om att totalt sakna fingertoppskänsla.

Jag kan då ärligt säga at jag inte kommer bli någon lojal nickedocka som tänker föra fram alliansens budskap på internet. Det har jag gjort i flera år, men nu känner jag mig mest besviken, både på mitt eget parti, Centerpartiet och på de övriga allianspartierna.

Dexion påvisar ytterligare en detalj som visar på att allianspartierna inte verkar fatta hur de ska hantera bloggar och andra gräsrötter, och det gäller inte bara Stockholmare. Det leder till att det bara verkar vara läpparnas bekännelse när partisekreterarna hävdar att det är gräsrötterna på internet som ska vinna valet.

Eller som Hans skriver:
"Alliansen och nätet går helt enkelt inte riktigt ihop. Att de själva inte har begripit att de troligen skrämt bort en hel nätgeneration, säger en del om hur det står till uppe i regeringens hjärnkontor just nu..."
Hanna försöker också förstå, men partisekreterarna lyckas tydligen inte få henne att fatta med sina snömösimpregnerade svar. Hon utfärdar alltså Halkvarning.

Annie tycker att Alliansen behöver lära av USA, men jag tror det kan vara ett bra tips att lyssna de egna gräsrötterna här hemma i Sverige, innan man beger sig utomlands. Låter inte det mer i linje med det man säger.

Ingerö har också varit på samma träff med partisekreterarna som Hanna.

Hasse Broström på Dagen, konstaterar faktum: De vill inte bli FRA-skrämda igen

Det spelar ingen roll att Alliansen skapar en bra interaktiv hemsida, om man vägra lyssna på medlemmarna och sympatisörerna. Och det hjälper inte att man lägger fram bra argument, om man fortsätter driva fel ståndpunkt och försöker övertyga alla om fel saker.

Och även om någon typ av insikt verkar ha nått in i partiledningens hjärnor, så tror jag att Dick Erixon har rätt när han skriver: Därför tror jag att alliansen kommer att göra fiasko på Internet

I alla fall om jag ser till mig själv...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du är välkommen till oss när du vill. :)

Jag sympatiserar med din besvikelse. Jag är besviken, och det enda jag har gjort är att rösta på Centern. Du har varit betydligt mer engagerad än så, så jag kan föreställa mig hur lurad du måste känna dig.

Nils sa...

Nu är du redan aktiv i Centerpartiet. Men om du inte hade varit det, skulle du bli medlem i dagens centerparti? Om inte: Gå ur centerpartiet. Ditt engagemang är fantastiskt och behövs verkligen. Jag har känslan av att det skulle göra bättre nytta någon annanstans än i Centerpartiet.

Mab sa...

Hej

Vad är det som gör att du endast ser Piratpartiet som ett möjligt och inte som ett fullgott alternativ?

mvh

Mattias Bjärnemalm
Förbundssekreterare Ung Pirat

Markus "LAKE" Berglund sa...

Tack alla för era synpunkter, men jag har i dagsläget inga planer på att lämna Centerpartiet. Men bara det faktum att jag över huvud taget överväger det, är ett stort steg.

Jag delar Centerpartiets grundvärderingar i stort. Småskalighet, decentralicering (maktdelning), miljötänket (att bruka - inte förbruka) och vurmandet för småföretag.

Men om (c) fortsätter ställa sig bakom massavlyssning-förslag på löpande band, så kan inte längre vara medlem där. Det är ett faktum.

Piratpartiet är i mångt och mycket en intressseorganisation och däri ligger både en styrka och en svaghet. Att stödja ett enfrågeparti (eller tre-) som driver bra åsikter, men som kan tänka sig att tillsätta Lars Ohly på finansministerposten, får mig att bli skeptisk.

På EU-nivå finns det däremot inte samma typ av problem, och där kanske PP skulle göra mer nytta än i svenska riksdagen?