fredag, oktober 08, 2010

Bra svenska Starcraft 2-spelare, GamerTV

Sverige är en ganska stor nation inom e-sport. Det börjar nu synas inom Starcraft 2 också. Förhoppningsvis kan vi få se en del fortsatta framgångar framöver, trots att fler och fler koreaner nu överger Starcraft 1 till förmån för uppföljaren.

Kolla på GamerTV
GamerTV är en helsvensk Starcraft 2-turnering som är riktigt välproducerad och med bra spelare. Björn "OminouS" agerar kommentator och gör ett helgjutet jobb (OminouS YouTube-kanal). Rekommenderas varmt! På GamerTv.eu hittar hela turneringen. Semifinal 2 ska sändas till helgen. Här är Semifinal 1.GosuGamer har också skrivit lite om turneringen - GamerTV - Sweden Invitational (700€~)

Det ska bli riktigt spännande att se om GamerTV kommer åter efter sin pilotsäsong. Jag hoppas det!

GosuGamer har också skrivit om andra "svenska turneringar". Eller egentligen så var inte Champions Trophy en svensk turnering, men när man sett resultatlistan kunde man lätt tro det. 1/3 av spelarna som ställde upp i turneringen var svenskar, men 3/4 av de i toppen och finalen var helsvensk.

En annan riktigt rolig turnering var SCVReadys miniturnering. Svensken Morrow spelade i finalen. Kolla på de sju matcherna här. De två första matcherna är bland de mest spännande jag sett hittills!

Jag har skrivit om Stacraft 2 på bloggen tidigare och du hittar det här.

Inga kommentarer: