måndag, oktober 11, 2010

Problem i sossarna? En strid om LAS?

Vissa tror att den rödgröna alliansen kommer falla ihop som ett korthus. Det tror inte riktigt jag, men det går inte förneka att det finns en hel del problem att ta tag i. Speciellt i sossarna.

Man har ett ungdomsförbund och en tung riksdagsledamot (Tomas Bodström) som tycker man kan skita i LAS, i alla fall när det passar. Är detta förankrat? (Mer välskrivet om Bodströms teflonyta - Subjektiv, Morian samt Ingerö.)

Det blev rejäla ommöbleringar i riksdagsgruppens toppnamn, men kanske inte någon direkt förnyelse? Och vart tog "toppnamnet"  Kent Härstedt vägen? Var han inte alldeles nyligen en av riksdagens mest kompetenta ledamöter? Eller som Lena Ek sa på Facebook:
"Kent Härstedt må väl vara bra, men varför nominera honom till talman och inte till vice också? I så fall? Om det var ett seriöst förslag?"
Den stora frågan är väl om Sosarna har någon krismedvetenhet, eller är det bara många kockar? Åter igen, ungdomsförbundet anser inte att det finns någon medvetenhet. (men det är lite deras roll att vara gnälliga..)


Vissa har redan gått så långt att de börjat gissa på nästa S-ledare, men frågan är om det inte bara är på skoj?

Inga kommentarer: