onsdag, augusti 17, 2011

Eko från Ekot - Trollande sossar och "vargjakt"

Börjar med Ekots avslöjande från i morse - att dåvarande försvarsminister Björn von Sydow tyckte att militären skulle köpa in en Fransktillverkad helikopter, mot FMV:s rekommendation. Den beställningen kommer dock att vara färdiglevererad runt 2020!

Ekot - Minister struntade i expertråd vid helikopterköp

Ekotvon Sydow skyller förseningarna på efterträdare

Det roligaste citatet hittar man i den andra länken, där Ekots journalist gräver vidare och ställer Sydow mot väggen:
"Men om jag sammanfattar: Upphandlingen var korrekt och hade du suttit kvar på plats så hade helikoptrarna varit på plats nu?

– Ja, svarar Björn von Sydow.
"
Björn von Sydow hävdar alltså seriöst att han som minister hade sett till att helikoptrarna hade levererats nästan 10 år snabbare, bara han hade fått fortsätta vara minister! Alla som håller med kan ju skriva en kommentar nedan...

Mer läsning hos bland annat Wiseman's Wisdoms, Tokmoderaten, Den hälsosamme Ekonomisten.

Övriga media (lånade från DHE) - DN SvD AB Ex GP

Vargjakt är inte samma sak som "Vargjakt"
Dagens andra nyhet är den om vargakten som regeringen, med miljöminister Andreas Carlgren i spetsen, slåss med näbbar och klor för att försvara. Nu har man dock insett att EU inte tänker tolerera mer licensjakt på Svensk varg. Vad gör man då frågar Ekot Andreas Carlgren:
"– Vi gör ett tillfälligt uppehåll under nästa jaktsäsong när det gäller licensjakten och ersätter det med en utökad skyddsjakt. Den kommer att kunna utformas som licensjakt men hela tiden av skyddsskäl, säger Andreas Carlgren."
 Så Sverige FÅR alltså inte bedriva licensjakt, så därför ska vi istället bedriva "utökad skyddsjakt" som är som licensjakt, men HETER något annat. Smart Carlgren, det lurar nog EU-juristerna. Eller inte...

Läs mer om vargjakten - Andreas Carlgren, Cornucopia, R&D, Scaber Nestor, SvD.

Det var dagens funderingar...

Tillägg: Fler länkar om vargfrågan - Centerpartiets hemsida, DNs ledare (vass!)

Inga kommentarer: