lördag, december 06, 2014

Gnälliga sosse-kommunalråd vill ha mer statliga bidrag

En sak som stört mig mycket senaste dagarna är alla de sossar, främst kommunal- och landstingspolitiker, som fått gott om utrymme att "gråta ut" i lokala medier om vilka "satsningar" i kommunen eller landstinget som inte blir av nu, när Alliansens budget gick igenom istället för de rödgrönas.

Men om man som kommun/landsting har ett uppdrag att sköta, och rätten att ta ut skatt för att finansiera detta uppdrag - varför är då den första åtgärden att ropa på statlig finansiering till kommunal kärnverksamhet när inte pengarna räcker till?

Varför höjer inte ansvariga politiker kommun- och/eller landstingsskatten istället? Vill de att det ska bli svårare för medborgarna att kunna göra kopplingen mellan att de betalar skatt och får något för pengarna?

Man kan ju också se till helheten, exempelvis den halverade arbetsgivaravgiften för ungdomar blir kvar. Då sparar väl många kommuner och landsting en hel del pengar. Så det är ju inte enbart en förlust? Och vill kommunerna hellre ersätta anställda ungdomar med praktikanter med osäkra anställningar?Inga kommentarer: