söndag, augusti 30, 2009

Centerpartiet eller moderaterna - dragkampen har börjat

Maud Olofsson skrev i Svenska Dagbladet igår att - Alliansen måste våga mer. Hon skriver bland annat:
"Men vi måste våga tänka nytt. Vi måste orka ifrågasätta kortsiktiga åtgärder och de system som permanentar utanförskapet. I nästa mandatperiod kommer Centerpartiet prioritera en reformering av arbetsmarknadens regler, las. Tryggheten kan inte längre sökas i regelverket utan måste sitta i att människor rustas för att bli anställningsbara och i att det finns nya jobb att gå till."
Många har redan tyckt till om artikeln - Knuff.se

Las-diskussionen vägrar dö, antagligen eftersom det ligger något bakom den. Det är inte, som Littorin säger, ett nollsummespel. Om ett företag tvingas behålla anställda som är mindre konkurrenskraftiga än konkurrenterna kan sist in-först ut-regeln innebära att företag går i konkurs.

Partiledningen har alltid sista ordet
Precis som i Centerpartiet har Moderaternas partiledning sista ordet på stämmorna och kan ofta få besluten dit de vill, bara genom det faktum att de är partiledning och kan göra varje fråga till en kabinettsfråga. (-Antingen röstar ni som jag vill, eller så avgår jag.)

Jag anar at det var detta som hände på Moderaternas stämma nu i helgen: Las får stöd av M-ledning (Di). Jobbigt att vara liberal i Moderaterna nu, men de är ju i alla fall regeringsfäiga...

Vi får se om det kommer liberala moderater till Centerpartiet under det närmsta året, dragkampen om väljarna har redan börjat. Vi får hoppas det blir som Mats Knutsson sa på Rapport igår, att Moderaterna tar sosse-väljare och Centerpartiet stärks av alla liberaler som överger Moderaterna. :-)

Lite självcensur - om fondavgifter

Sedan jag började jobba på en bank har jag haft en del interna diskussioner om vad jag kan och inte kan, skriva på bloggen när det gäller ekonomi. Den är privat, men samtidigt är det samma person som skriver på denna bloggen som också jobbar där jag gör. Det är egentligen inga problem rent formellt, jag är ju den som skrivit bankens bloggpolicy, problemet är mer delikat än så.

Häromdagen såg jag att det blivit en del snack om att Robur har höga fond-avgifter och jag skulle vilja kommentera detta, men väljer den enkla vägen ut - självcensur. Trist, men sant. Här är i alla fall lite länkar till mer läsning från E24:

Därför är Roburs fond-i-fond så dyr
Motlut för fond-i-fond
Bankerna utnyttjar vår ovilja att välja
Bankerna dribblar med prissättningen

"Piratpartiets våld mot invandrare - Jag har hela listan"

Här är listan:
Henrik Alexandersson

Läs den humoristiska "rubriktävlingen" bland kommentarerna. :-)

Get well soon Hax!

lördag, augusti 29, 2009

Dagens ordmetafor: Lacoste-tårar

Sakine ondgör sig i Expressen över de studenter som, trots sina dyra märkeskläder, klagar på att de är fattiga. Jag håller med henne. Här är hennes slutkläm:

"Även bland studenter finns reellt fattiga, såsom ensamstående med barn. Men om studentorganisationer som SFS verkligen bryr sig om dem, varför flytta fokus och ständigt kräva generellt höjda bidrag för alla studenter?

Inflationen av begreppet fattigdom späs på ordentligt av alla dessa studentföreträdare, tillfälligt "fattigbloggande" journalister och andra som inte har en susning om vad fattigdom är för något.
Snusande studenter i märkeskläder tillhör inte en utsatt samhällsgrupp. Mer curling och mer pengar från omgivningen är det sista de behöver.

För många av dem är det däremot, som alla som passerat myndighetsåldern, dags att försöka stå på egna ben. Det är bara att torka Lacoste-tårarna och resa på sig."
Kreativ metafor. :-)

Men jag håller också med Annie Johansson studiemedlet behöver höjas, och fribeloppet likaså. Inte för att studneterna ska ha råd med fler märkesklder, men det det måste följa med inflationen - C kräver högre studiemedel och fribelopp
(Ekot och C-hemsida)

onsdag, augusti 26, 2009

Lika kul som alltid - Frihetsfrontens sommarseminarium 2009

I helgen var det årets sommarseminarium med Frihetsfronten på Barnens Ö i Roslagens skärgård.

Mycket intressanta talare var plats och det blev många diskussioner om frihet och liberalism. En kort resumé om varje talare i den ordning de talade:



Först ut var Mats Olin från opinionssajten Second Opinion. Eftersom ämnet handlade mycket om media blev det direkt en diskussion om medias roll, och hur media bör, och kan, se ut i framtiden. Jag själv deltog en del eftersom jag är aktiv i branschen, typ.

Besök hans sajt: www.second-opinion.se (Exempelvis denna artikel av Scaber Nestor)

Andra, och sista passet på fredagen, hölls av Nigel Ashford från Institute for Humane Studies i Washington. Han gav oss en bra uppfräschning i olika liberala inriktningar och tvingade oss alla att ta ställning till vilken roll staten ska ha i ett samhälle.

Det bästa citatet från hans föreläsning var:
"State imperfection is often bigger than market imperfection."
Han menar alltså att man måste titta närmare på alternativen, om en marknadslösning fallerar i att ge den service det är tänkt. Ofta är det bättre att låta någon annan entreprenör göra ett försök, istället för att gå in och förstatliga. Det leder oftast till ännu större misslyckanden. Staten är inte lösningen på alla problem!

Lördagen
Lördagen inleddes med Peter J Olsson från Kvällspressen. (Läs hans blogg här.)

Peter talade om hoten mot fri- och rättigheter i Sverige. Han ansåg att det huvudsakligen har varit en positiv trend i utvecklingen mot bättre fri- och rättigheter i Sverige, även om det ibland går lite fram och tillbaka i olika perioder.

Trots att en stor del av hans föredrag handlade om övergrepp, ofta mot individer, var han optimist och avslutade med följande citat:
"Man har inte vunnit kriget om man vunnit ett slag, men man har inte heller förlorat kriget om man missat ett debatt eller omröstning. Det är i debatten hos vanligt folk, mikrodebatten, som måste förändras för att man ska vinna kriget!"

Anders Edwardsson följde efter Peter och även han hade en historisk expose över "kampen om kunskap och information", men han hade ett något längre perspektiv - cirka 500 år.

Anders pratade en hel del om farorna med monokultur och hur staten och kyrkan tidigare kunne styra vad folk skulle tänka och tycka. Till viss del är det fortfarande så idag hävdade han, men paret "stat-kyrka" har idag ersatts av en "järntriangel": Staten-Medierna-Akademin. Han var också orolig för vilka framtida hot denna trio kommer att varna för i framtiden, för att kunna försätta medborgarna i ett skräckslaget, fogligt och lättstyrt skick. Han skojade om att skriva en ny bok med "Svenska helvetesteoriers utveckling under 1900-talet." ;-)

Anders nämner också sommarseminariet på sin blogg och tackar även för arrangemanget. Så gör även jag!

Den årliga forbollslandskampen mellan de tillresta norrmännen och svenskarna fick tyvärr ställas in på grund av dåligt väder. :-/

Lördagens näst sista talare var Ted Goldberg, professor i sociologi, som pratade under rubriken "hur blir man narkoman?". Han pratade om hur hans långa fältstudier och deltagande intervjuer med missbrukare har lett honom fram til slutsatsen att mycket av missbrukarna problem härör sig redan från barndomen, när ett barn får en negativ självbild och därifrån hamnar i en ond spiral som utmynnar i en självdestruktiv konsumtion av alkohol eller narkotika.

Lite defatistiskt, men säkerligen korrekt.

Se en debatt mellan Ted Goldberg och Ella Bolin här, där han pratar om lite samma saker som på föredraget.

Bild på Ted ser du i mitt livebloggsinlägg - Ted Goldberg föreläser

Detta är nästa talare:


Innan middagen var det så dags för Piratpartiets Rick Falkvinge att äntra scenen. Han gjorde ett väldigt bra intryck, som vanligt, men när frågestunden skulle börja blev han rejält pressad. Han pratade om behovet av att reformera upphovsrätten, avskaffa patenträtten och att skydda den personliga integriteten och han baserade nästan alla sina åsikter på rent pragmatiska och erfarenhetsbaserade argument. Men pragmatism går inte riktigt hem i en ideologiskt förankrad grupp som Frihetsfronten. (Speciellt inte som deltagarna kvällen innan fördjupat sig i liberal ideologi.)

Rick upprepade sina pragmatiska argument, utan större framgång, men fick till slut hjälp av övriga deltagare som kastade sig in i debatten kring hur äganderätten kan särskiljas från upphovsrätten, med liberala och filosofiska argument.

Tillägg: Rick har det inte lätt just nu. Jag hävdar att han inte uttrycker sig "tillräckligt ideelogiskt", samtidigt som det pågår en intern diskussion inom Piratpartiet om Rick är en tillräckligt bra organisatör. (Piratpartiets forum) Jag vet att Rick är en bra agitator och att prata så vanligt folk förstår det, men det innebär inte per automatik att han är lysande på allt annat. Ideologerna inom piratrörelsen finns exempelvis i Piratbyrån. Och spontant tror jag det är en bra idé att Piratpartiet faktiskt kopierar "gammalpartierna" i detta fall - en partiledare som snackar politik och en partisekreterare (eller motsvarande) som organiserar partiet internt.

Söndagen
Den siste inhyrde talaren var Camilla Lindberg, folkpartistisk riksdagsledamot och känd som "den enda borgerliga ledamoten som röstade mot FRA-lagen". Hon ställde den retoriska frågan om "det finns bra politiker i Sveriges Riksdag?" Hon svarade omedelbart "Nej, systemet är inte byggt för att skapa självständiga, tänkande riksdagsledamöter!".

Ett mycket tråkigt konstaterande, men hon har ju helt rätt...

Läs Camillas eget inlägg om sitt gästspel på seminariet - Befriande politisk inkorrekthet!

Henrik Alexandersson, Frihetsfrontens ordförande, avrundade så helgen genom att konstatera vad som hänt under det senaste året och uppmuntrade oss alla att fortsätta "röra om i grytan" och protestera mot saker som FRA-lagen. Han avrundade med ett citat:
"Kom ihåg - People will give you as much bullshit as you can take!"
Läs Henriks två inlägg från helgen:
Allt väl i spenaten
Åter i människobyn

Om helgen
De bästa diskussionerna är oftast de som uppstår under en paus eller på kvällen där man verkligen kan fördjupa sig i ett ämne. Jag kommer garanterat att försöka åka dit nästa år igen för att få en hel del ideologisk stimulans. På återseende då!

Läs en av de andra deltagarnas texter- Johanna Nylander skriver lysande i Expressen idag: Farlig censur av internet

Även Politikerbloggen visar att de är läskunniga - Jag hörde att…

tisdag, augusti 25, 2009

Att adda, eller inte adda, det är frågan

Det kan bli en småkul höst på TV8 med Aschberg och Adaktusson i samma program...

Filmen ovanför är en kul trailer de spelat in där Aschberg addar Adaktusson på Facebook. Spänningen är olidlig, vill Adaktusson ha Aschberg som kompis på FB? ;-D

Se resten av filmerna på TV8:s blogg:
Se alla Adaktusson + Aschberg-filmerna

måndag, augusti 24, 2009

Centeruppropet på väg till riksdagen?

Jag önskar mina Centerupprops-kollegor Erik Hultin och Magnus Persson all lycka till under nomineringarna och de påföljande valkampanjerna, efter att de idag gått ut med att de kandiderar till riksdagen.

Erik Hultin: Jag kandiderar till riksdagslistan

Magnus Persson: Förvalskandidat till riksdagen

Martin Olsvenne konstaterar krasst att:
"Tidpunkten är väl vald: Piratpartiet har tagit sig in i Europaparlamentet och därigenom rätteligen skrämt slag på de etablerade partierna i allmänhet och centerpartiet i synnerhet. Detta är, såsom jag många gånger tidigare påpekat, en naturlig reaktion på en förd politk som våldför sig på våra privatliv, kränker våra rättigheter och därigenom riskerar att alienera en hel generation inför demokrati och politik.

Denna verklighet har centerpartiet nu så sakteliga börjat vakna upp till. Det vore bra om den utvecklingen kröntes med en riktig integritetskämpe i Riksdagshuset 2010."
(min fetning)

Även Per Ankersjö kommenterar kandidaturerna.

Läs också Scaber Nestors fundering och listning av integritetskämpar som kandiderar till riksdagen:
Alliansens övervakningsdagar är räknade?

söndag, augusti 23, 2009

Ted Goldberg föreläser


Professor Ted Goldberg talar om "Hur man blir narkoman" på Frihetsfrontens sommarseminarie på Barnens Ö. Senare är det dags för Rick Falkvinge från Piratpartiet.

torsdag, augusti 20, 2009

Do You Wanna Date My Avatar?

En väldigt rolig och pigg musikvideo med World of Warcraft-tema: Do You Wanna Date My Avatar

.

.

Läs mer om serien The Guild och texten till låten ovan på deras egen hemsida.

Jag spelar fortfarande World of Warcraft, om än inte lika mycket som tidigare. Men det är en väldigt social och rolig hobby där man skaffar sig många nya vänner. Tyvärr kan dessa nya vänner befinna sig lite varstans i Sverige. Just nu är fem av de jag spelar mest med personer som alla bor i Skåne. Men vi kan ju träffas och småprata varje kväll ändå, fast vi gör det med hjälp av internet! (Och ja, spridningen på olika människor är precis som i videon, det finns alla typer av människor som spelar. Vi är ju faktiskt över 11 000 000 som spelar WOW.)

Frihetsfrontens sommarseminarium hägrar
Vill ni ha fler musikaliska upplevelser på bloggen så får ni vänta några dagar. I helgen ska jag nämligen vara på Barnens ö utanför Norrtälje på Frihetsfrontens årliga sommarseminarium. Politik, sol och trevligt sällskap. Det kan inte bli så mycket roligare än så! :-)

söndag, augusti 16, 2009

Lakes lästips - vecka 33

Här kommer lite smått och gott med läsvärda länkar som jag hittat de senaste dagarna, men inte haft tid att skriva mer om. (Jag har trots allt jobbet både lördag och söndag denna veckan...)

Henrik Alexandersson har skrivit två glimmrande inlägg om övervakning, läs båda:

Övervakningsstaten och medborgarna, citat:
"Jag tycker att det är lite märkligt att övervakningsdebatten nästan bara förs i tekniska termer – och att det sägs så lite om övervakningsstatens praktiska och psykologiska konsekvenser. För det är här som perspektiven är riktigt svindlande."
Inlägg två, Övervakningspussel
Handlar mycket om SitCen, EU:s samordningscentral för underrättelseinformation.

Läs också Fritänk, som försöker sätta saker i sitt sammanhang:

Fred, samhällsutveckling, FRA och övervakning

Mattias Andersson skriver om liknande ämnen med utgångspunkt i Johanna Nylanders ledare i Expressen.

Intern/extern censur och yttrandefrihet. Han konstaterar:
"Om en stat, tro, verksamhet eller politisk ideologi “skadas” av allmän information eller inte tål att kritiseras och man där efter måste reglera folks yttrandefrihet då har den staten, tron, verksamheten eller ideologin försakat allt sitt existensberättigande i det ögonblicket man vill sätta munkavel på sina meningsmotståndare."
Josh har också skrivit ett längre inlägg om hur vi människor/medborgare påverkas av att ständigt övervakas. Till exempel de exiliranier som idag bor i Sverige.

Till rent mjöl-folket, citat:
"Tänk om folk kunde lyfta blicken lite och sluta stirra på sina egna skor (eller plånböcker) och försöka se den större bilden, tänka i flera led. Det handlar inte er. Det handlar inte om mig. Problemet med FRA-lagen är inte att Ingvar Åkesson, bajsmannen och de andra på Lovön kommer att sitta och läsa mina mail."
Varför finns ordet yttrandefrihet?
Ola Berg, Apelsinheld, har hittat ett fullkomligt lysande inlägg om grundläggande friheter. Han har sammanfattat det extremt kärfullt:
"Det hade aldrig behövts ett ord som "mötesfrihet" om det inte funnits de som försökt hindra människor från att möta varandra.

Det hade aldrig behövts ett ord som "yttrandefrihet" om det inte funnits de som försökt hindra människor från att säga saker till varandra.

Det hade aldrig behövts ett ord som "frihandel" om det inte funnits de som försökt hindra människor från att byta saker med varandra."
Läs hela inlägget - What Is Free Trade?

Adam Cwejman, nyvald ordförande i Luf, skriver om självklarheter på Newsmill

Alliansen kan förlora valet på integritetsfrågan, han avslutar optimistiskt:
"Det finns alltså fortfarande en chans för alliansen att återfå problemformuleringsprivilegiet, men då krävs att Fredrik Reinfeldt och övriga alliansledare på allvar gör praktik av det utlovade lyssnandet. En större ödmjukhet inför de många positioner som finns i integritetsdebatten hade kunnat återskapa det förlorade förtroendekapitalet."
Amanda Brihed gör reklam för nästa "Freedom, not fear"-manifestaiton den 12 september på Sergels Torg i Stockholm. Läs talarlistan här, och boka sedan upp en lördag i Stockholm!

onsdag, augusti 12, 2009

Musik om politik + Årets radioprgram

Årets radioprogram, alla kategorier, är Annika Lantzs "Europaparlaments-fest-å-val" som sändes veckan före Europaparlamentsvalet i år. Där bjuds det på musikaliska karameller med anknytning till politik.

Bloggen Alliansfritt Sverige har också skramlat ihop lite länkar till, endast borgerliga, musikaliska experiment med politiska sånger. De är roliga, men det hade varit kul att jämföra med sånger från vänsterhåll, de är inte heller alltid lysande, även om det är "underförstått" i Alliansfritts inlägg.

Läs, lyssna och rys av obehag! - Alliansens musikprestationer genom åren

Årets radioprogram - Annika Lantz Europaparlaments-fest-å-val


Ingen av dessa låtar kan dock mäta sig med de sånger som *Annika Lantz har skrivit och som tolkats av olika artister. Lyssna själva:

Här är alla "original-låtar", baserade på Annika Lantz tolkning av partiernas EU-valsplattfromer

Här är tolkningarna - Vann rätt låt?

Lyssna till exempel på Junilistans låt framförd av Little Marbles. Den skulle mycket väl kunna funka som en "seriös" kampanjlåt!

Ladda hem och lyssna!
Hela programmet, inklusive ledarskribenternas "analyser" och omröstningen kan du lyssna på i Lanz podradio:

Scrolla ner och klicka på "Lantz i P4 2009-06-05"

Lyssna, skratta och njut!

Tack till Annika Lantz, hennes olika bisittare och alla ledarskribenter för årets bästa radioprogram! Ledarskribenterna, "det bästa som Sverige har att erbjuda i ledarskribentsväg", var: Per Gudmundson, från Svenska dagbladet, Alex Voronov från Eskilstunakuriren, Eva Franchell från Aftonbladet samt Jenny Wennberg från Arbetarbladet.

tisdag, augusti 11, 2009

Telekompaketet: Lena Ek vs Åsa Torstensson

Vem av centerkvinnorna är det egentligen som kommer få sin vilja fram när det gäller EU:s telekompaket? Lena Ek, som vill ha tillägg 138, som förbjuder EU:s länder att stänga av medborgare från internet utan en rättegång, eller Åsa Torstensson som inte vill att tillägg 138 ska finnas med i paketet?

Läs Piratpartiets Christian Engströms debattartikel i Sydsvenskan:

"Dags att göra slut på dolt dubbelspel"

Jag säger som Mattias Bjärnemalm:
"Piratpartiet lovade under valrörelsen att verka för ökad insyn i EUs maskineri. Det här är ett väldigt bra initiativ. En stor eloge till Christian Engström för det!"
Vi vill ha mer insyn. Det verkar behövas...

måndag, augusti 10, 2009

Dagens ord: Sekundärskam

Ordet "sekundärskam" såg jag först i morse, skrivit av "Pelletsmaskinen" på Julia Skotts blogg.

Sekundärskam betyder att skämmas för andra personer. Pelletsmaskinen nämner "The Office". Personligen tycker jag att "Mr Bean" är ett klockrent exempel på karaktärer som får en att känna "sekundärskam". Se själva detta klipp från filmen "Bean, the movie":




Varför sekundärskäms vi nu?
Ordet dök upp i samband med ett inlägg av Nicklas, Deep.Ed, där han återpostar filmer från tre unga modebloggande tjejer. Se inlägget här (och se om du själv känner någon sekundärskam?):

Dags för lite bloggmobbning

Han fick snabbt kommentarer av bland annat Julia Skott och Mymlan, men även av sig själv(!): Svarsinlägg 1, Svarsinlägg 2 (ursäkten), Svarsinlägg 3.

Det roligaste "svaret" kommer dock från Jonny på Stationsvakt, som så ofta förr:

Swedish chef...ey

söndag, augusti 09, 2009

Stockholmsprogrammet del 2 och Humlegården

Här kommer, väldigt sent, en liten länksamling med manifestationen om Stockholmsprogrammet i Humlegården i juli i år.

Men jag inleder med det mest aktuella - Erik Hultins inlägg om Stockholmsprogrammet på "Internetdagarnas" hemsida:

Stockholmsprogrammet leder INTE till Stockholmssyndrom
"FRA, IPRED, ACTA, Hadopi, trafikdatalagringsdirektivet och allehanda påhitt som kan komma att rymmas i Stockholmsprogrammet är direkta hot mot öppenheten, friheten och demokratin. Detta oavsett om våra politiker vill hävda annat. Bit för bit vävs ett repressivt nät över oss medborgare. I de tillgängliga dokumenten som gäller Stockholmsprogrammet så finns det mängder med antydningar om lovvärda saker, men djävulen sitter som bekant i detaljerna."

Manifestationen i Hulegården



På plats i Humlegården var bland annat:

Oscar Fredriksson: Samhällskritiken är en del av Centerpartiets själ

Sophia (Dexion): Humlegården igår (bra reportage med bilder)

Gardebring: Bilder från dagens demonstration vid Humlegården (Bilden ovan är från Anders)

Svenska Dagbladet Webb-TV: Demonstrationer under toppmötet

Farmor Gun, två inlägg: Programmet måste tydliggöra ramarna, samt Djävulen sitter i detaljerna.

Erik Laakso: Ingen dramatik i Humlegården

Jakop Dalunde (Grön Ungdom): Mitt tal från Humlegårdsmanifestationen

Jonathan Rieder Lundkvist: Pirater i Parken 15 Juli 2009

Sidvind: Några bilder från demonstrationen i Humlegården

Peter Karlberg: Alldeles för få emot övervakningssamhället

Mary: Bilder från Humlegården...

Jens Odsvalls foton - Humlegårdsmanifestationen (Kräver eventuellt Facebook?)

Övrigt om Stockholmsprogrammet
Johan Lindander (c) skriver om goda ambitioner med Stockholmsprogrammet, men var är garantierna för att det blir som just Johan vill?

Stockholmsprogrammet kan och ska bli bra

Henrik Alexandersson: Stockholmsprogrammets källor, del 1

Jag avrundar med en generell länk om övervakning och frågan om Google är lika farlig som FRA:

Join Simon: Är Google SAATS lika integritetskränkande som FRA?

Svaret på frågan är för övrigt klart nej!

Ett (1) fall av misstänkt misshandel på Uppsala Reggae-festival. Skrämmande!

(Ja, rubriken är lite ironiskt formulerad...)

Idag hittade jag på Uppsala Nya Tidning det enda misstänkta fallet av misshandel från Uppsala Reggae-festival 2009. Men "Det är fortfarande oklart vad som har hänt". Samtidigt har flera hundra personer plockats in och ålagts misstanke om ringa narkotikabrott. Inte för att de har stört ordningen, hotat andra människor, eller misshandlat dem, utan bara för att de har "rökt på" lite.

Dagens citat om Reagge-festivalen hittar man också i UNT, i deras artikel: Festivalen levde upp till attityden
"- Det här festivalen är beroendeframkallande. Totalt soft. Det är bara polisen som skulle behöva slappna av lite eller leta efter pedofiler och våldtäktsmän istället för att vara här och förstöra stämningen, säger Monica Lindgren."

Dags för lite proportioner?

Det vore nog bra om alla läste Johan Fohlins ledare i Södermanlands Nyheter - En drogad nyhetsvärdering. Han avslutar med:
"Men när man från medias håll gör bedömningen att det är värre med en vålds- och stöldfri festival med en del marijuanapåverkade människor än en festival med flera fall av misshandel, mordbrand och våldtäkt men utan lika många dokumenterade fall av ringa narkotikabrott så har redaktionerna tappat allt sinne för proportioner."
Johans kommentar på hans egna blogg.

Media om reggae-festivalen: Svenska Dagbladet samt Dagens Nyheter.

Uppdatering: Dagens Nyheter 2, samt humorsajten Dagens Svenskbladet

Bloggsfären är i detta fall ganska överens om att polisens prioriteringar är lite skeva:

Projo:
Knarkare är inte farliga

Motpol:
Ni borde vara tacksamma

Barbasnixten: Funderat efter knarkfestivalen

locutus: Man slåss inte mycket

Avslutar med en bra reggae-cover som jag nämnt tidigare. Grove on!

fredag, augusti 07, 2009

Dagens citat om kunskap

Dagens citat om kunskap från en reklam för ett studieförbund/skola i Oslo. Fritt citerat från minnet:
"Tycker du att kunskap är dyrt? Testa okunskap."
Påminner en del om det citat jag har i min mail-signatur:
"Bättre att fråga och framstå som okunnig för ett ögonblick,
än att inte fråga och förbli okunnig hela livet."
:-)

lördag, augusti 01, 2009

Stolt



Delar av Centerpartiets pride-tåg.

Tillägg (efter att ha kommit hem igen): Läs mer på Centerpartiets hemsida, eller hos Törnqvist.

Tillägg 2: Helen Törnqvist, efter paraden.