fredag, november 27, 2009

(c)-Partistrateg läxar upp partiledningen

Henrik Sjöholm var partistrateg på Centerpartiet under förra valrörelsen och en av hjärnorna till Centerpartiets lyckade "liberalisering", som ledde till ett kraftigt ökat väljarstöd 2006. Nu har Henrik skrivit ett starkt kritiskt inlägg på Newsmill om Centerpartiets svek sedan de hamnade i regeringen.

Henrik skriver:
"FRA och Ipred är två förkortningar som förmodligen satt sig som begrepp i den svenska debatten under mycket lång tid. I båda frågorna hade partiet en hög svansföring inför valet (vilket förvisso även en del andra partier hade); och i båda frågorna har man tvingats vika sig i regeringen.

Även om det under alla omständigheter hade varit svåra frågor att handskas med, så hade problemen förmodligen varit mindre om partiet tydligt markerat att man "härtill var nödd och tvungen" och således accepterat politiken under protest. I FRA-fallet valde man rentav motsatt väg och har, från tid till annan, framstått som entusiastiska anhängare av en lag man före valet till och med explicit var kritiska till."

Läs hela inlägget!

Henrik Sjöholm: "Nya Centerpartiet" har gjort både bloggare och bönder besvikna

Korta kommentarer på artikeln från Mikael Elmlund: Bravo Henrik Sjöholm, samt Fredrick Federley: Klockrent på Newsmill!

Privatlivets död
FRA-lagen ska nu snart effektueras, för nu är det bara några få dagar kvar innan FRA får koppla in kablarna och scanna igenom hela svenska folkets privata kommunikation i jakt på okända hot.

Läs Tantrabloggen som, med ett mustigt och argt inlägg, drar parallellen mellan det statliga FRA-avlyssningen innnebär och en ren våldtäkt!

Övrigt lästips: Johan Norbergs krönika på Metro - 27 personer fick rösta i vårt presidentval

Inga kommentarer: