tisdag, mars 20, 2012

Debatt i UNT idag - "C måste skydda integriteten"

Idag fick jag också in en debattartikel i Upsala Nya Tidning tillsammans med Centerpartiets "starke man" i Uppsala, kommunalrådet Stefan Hanna. Medförfattare är också Centerstudenternas vice Förbundsordförande, Marcus Persson, samt Richard Böhme, Ordförande Centerstudenter Uppsala.

UNT Debatt - "C måste skydda integriteten"

Vi skriver bland annat:
"I Centerpartiet har en tydlig majoritet av medlemmarna tagit ställning mot denna allmänna integritetskränkande samhällsutveckling. Centerpartiets linje framgår tydligt i vårt Öppenhetsmanifest från 2006 och Integritetsbalken från 2010 – en röst på Centerpartiet ska fortsätta att vara en röst på ett öppet, demokratiskt samhälle, till skillnad från en tyst och övervakande polisstat. Vi får inte vara så naiva att vi inte tror att makten grovt kan missbrukas. Av historien kan vi lära oss att maktmissbruk har varit ett återkommande inslag i vår mänskliga historia."
samt:
"Tydligheten om Centerpartiets inställning blir ännu viktigare om nu riksdagsgruppen väljer att rösta ja. Det krävs ett mycket bra kommunikationsarbete om man vill behålla sin trovärdighet som parti när man röstar ja till ett förslag man egentligen är emot. Centerpartiet måste vara en tydlig motståndare mot datalagringsdirektivet och andra integritetskränkande direktiv som EU driver igenom. Flera Centerstämmor kräver det!"
Självklart hade vi kunnat vara ännu hårdare och vassare, men förhoppningsvis tar partiet till sig vårt budskap när kommunalrådet i Sveriges fjärde största stad är en av budbärarna.

Gör som Federley - visa väljarna med handling var partiet står - rösta nej!

Läs också CUF:s  debattartikel i UNT från förra veckan.

Eller läs gårdagens länksamling om Datalagringsdirektivet - #DLD - trycket ökar på (c) att visa var de står i integritetsfrågorna 

Och ring och e-posta till din riksdagsledamot och uppmana dem att säga nej!

Uppdatering - Stefan Hanns egna kommentar
Stefan Hanna skriver också om debattartikeln på sin blogg idag:

Stefan Hanna - Hjältar & personlig integritet
"Personliga integriteten måste försvaras, hela tiden!!

Vi får inte ta vår personliga integritet för given. Vi kan inte vara så naiva att vi tycker "jag har inget att dölja så det är inget problem". För att få dig som tvekar att lättare förstå hur idiotisk denna allmänna kontroll av invånarna är tycker jag att du skall reflektera över om du tycker att det är ok att staten sätter upp kameror och mikrofoner i alla dina rum hemma. Tycker du att det är ok? Du har väl inget att dölja?"
Hoppas några riksdagsledamöter lyssnar...

Inga kommentarer: