fredag, september 09, 2005

Berit Andnor talar med klyven tunga!

Råkade igår gå in på socialminsiterns blogg "På spaning med Berit Andnor" (Jag kom in där av misstag, jag lovar). Där är hon upprörd över att "högerpakten" inte har enats om ett förslag som de tänker stå bakom om de skulle få förtroendet efter valet 2006. Berit vill att de utser en "familjepolitisk talesman" som ska föra fram deras samlade planerade politk för 2006-2010 i en debatt, som hon utmanar de borgerliga på. På sitt sätt ett rimlig krav eftersom de säger att de har planerat att regera ihop, om de vinner valet. Och då kan man bara ha en budget, inte fyra olika.

Frågan som man då måste ställa sig är väl om Berit Andnor har stöd av Vänsterpartiet och Miljöpartiet att vara deras "familjepolitiska talesman" i den debatten? Eller skulle det kunna vara så att dagens regering med sina två stödpartier har svårt att komma överens om nästa års budget och skulle aldrig ens komma på tanken att lägga fram ett gemensamt förslag för perioden 2006-2010?

Frågan är skickad till flertalet bloggare som representerar (s), (v) och (mp) för att försöka klargöra detta. Eller ska vi säga "om ni visar er- så visar vi vår"...

1 kommentar:

The Free Horticulturist sa...

kul att se dig ute i bloggrymden.
själv är jag dålig, mykt dålig, på att uppdatera och skriva. Men det ska bli bättre jag lovar.

fortsätt håll den liberala fanan högt utan ge avkall på det socialaperspektivet.