torsdag, december 22, 2005

Det säljs ÄKTA Tamiflu på internet

nyheterna på SR kunde man idag höra att det säljs falska vaccin mot fågelinfluensan, under namnet Tamiflu. Frågan är om Ekots redaktion inte har haft tillgång till internet tidigare? De nämner i en bisats att Läkemedelsverkat köpt in en sats på internet och testat den, och att det visade sig vara äkta vaccin. Jag tycker därför att nyheten borde vara att det finns möjlighet att beställa äkta Tamiflu via postorder på nätet!

Björn Beerman på Läkemedelsverket betonar en annan sak i slutet på inslaget- att det finns risk för att det utvecklas resistenta virusstammar om man konsumerar för mycket av (äkta, men inköpt på internet) Tamiflu, något som han ser risken med då folk kan beställa det själva. Då fokuset i "nyheten" är den falska Tamiflu, som har analyserats bara innehåller c-vitamin, är frågan om den varningen är relevant i sammanhanget? Patrik skriver lite om hysterin kring det överdrivet användande av (äkta) Tamiflu.

Lyssna även på debatten om "Hur mycket ska vi skydda våra barn?" på P1 morgon. Är det rimligt att lagstifta bort allt som är farligt? Är det bra, eller skapar det en falsk trygghet hos barn (och vuxna)?

Inga kommentarer: