måndag, augusti 14, 2006

Bloggar som bluffar och lite annat kul

Niklas Lundblad skriver en intressant krönika om bloggar som bluffar med sin identitet och sina avsikter. Frågan är om den bloggare som får inflytande klarar av anstormningen av andra undersökande bloggare det innebär? Makten granskas synnerligen effektivit i bloggsfären. Läs krönikan själva.

Kina-TV och Freedom New Network har kommit igång igen eftersommaruppehållet. tyvärr har FNN inte levt upp till den standard som jag tycker Kina-TV har gjort. Det är mycket svårare att parodiera alliansen eftersom den inte sitter vid makten och eftersom den inte har samma

Det senaste inlägget på Kina-TV om Arbetsmarknadsminister Hans Karlsson är enormt roligt. De skriver att mängden arbetslösa ungdomar har minskat med mer än 10.000 jämfört med förra året, men:
med tanke på att den svenska arbetslösheten i praktiken var utplånad redan innan den senaste AMS-rapporten, kan Sverige nu tvingas importera hundratusentals friställda ungdomar från andra EU-länder.
Annat kul som inte bör missas är Veckans utgivningsbevis hos Dagens Media. där kan man bland annat hitta Träskoposten, en lokal tiding i Långasjö socken. Låter spännande. :)


Jag tänkte också tipsa om en lite film. Alla partier granskas av Knappnytt, i deras guide till förstagångsväljare. Folkpartiet kallas "det jävligt luriga partiet", Centerpartiet kopplas, som vanligt, ihop med bönder och blir mobbade för att vi inte har några åsikter utan istället en liten partiledare med väldigt gäll röst. Vad de tar upp om (v) och (mp) får du se själv. Jag kan dock varna för den "hyllningskör för monarkin" som kommer i slutet, även om den också driver med kungen en hel del. Filmen hittade jag hos Jens på Argast i Uppsala.

En mycket tydlig illustration från filmen som visar att Kristdemokraternas förre partiledare, Alf Svensson, har avgått.

Inga kommentarer: