tisdag, januari 30, 2007

Facket lyckas äntligen!

Efter fler månaders hårt kämpande lyckas Skogs- och träfacket äntligen påverka ägarna till företaget Skando Trade i Smålandsstenar. Företaget lägger ner verksamheten och flyttar till Tjeckien.
Ägaren: Det känns som att vi långsamt har strypts av fackets blockad av alla transporter in och ut från företaget det senaste halvåret.
Facket: Det är företaget som väljer att lägga ner. Det har funnits möjligheter till lösning, men det vill man alltså inte.
Nej, facket har helt rätt där, ägaren vill inte skriva på ett kollektivavtal, ska inte det vara "frivilligt"? Hade inte facket någon kontroll över blockaden? På vilket sätt är det då ägarens fel att han flyttar sin verksamhet till ett land där han inte sätts i blockad? Det är Skogs- och träfacket blockad som har orsakat flytten och det finns ingen annan att skylla på, men de kanske ville att företaget skulle flytta. Det ska bli kul att se hur de anställda reagerar...

Nu har ni kämpat så hårt att era medlemmar har belönats med arbetslöshet i Smålandsstenar. Bra jobbat Skogs- och träfacket, konstruktivt!

Länkar:
Skandro Trade flyttar till Tjeckien. (SR Jönköping)
Facket skyller på ägaren. (SR Jönköping)
En informativ artikel i LO-tidningen om konflikten. (Hittad hos Erik)

Lycka till i Tjeckien Skandro.

Inga kommentarer: