onsdag, april 09, 2008

Hillary Clinton is F*cking Obama - eller hur saker får eget liv på nätet

Nu kommer ett mindre "jobbsäkert" inlägg. Bara så du vet. Det kretsar dock huvudsakligen mest om humor och en musikvideo som fått ett eget liv på nätet. Jag lånar Teleflax ord för att förklara bakgrunden:
Man måste ju känna till några saker för att det här verkligen ska gå fram;

Sarah är ihop med Jimmy Kimmel, i vars program det här sändes. Han och Damon har haft en lång "fejd" som började när Kimmel brukade avsluta med "And our apologies to Matt Damon, but we ran out of time", som om Damon skulle varit med. Sen kom Damon fakiskt till JImmy Kimmel Live och då visade de olika klipp från när Kimmel sagt som ovan, sen kom Damon in och fick en stor, lång applåd. Sen sa Kimmel "Sorry, we're out of time" och då skällde Damon ut honom...
Youtube-klipp: Matt Damon hos Jimmy Kimmel Live

Säkerligen planerat och regisserat, men småkul.

Hämnden
Matt Damon "hämnas" därefter genom Jimmy Kimmels flickvän Sarah Silverman. Matt och Sarah spelar in en hysteriskt rolig musikvideo som heter:
"Sarah Silverman "I'm F*cking Matt Damon"

Se videon här:


Att lägga ut provocerande klipp på Youtube är antagligen bara ett bra sätt att få mer PR och publicitet kring de program, som fortfarande sänds i TV, omgärdade av inkomstbringande reklamfilmer. Det är ju trots allt TV som är det centrala mediet fortfarande för en stor del av underhållningsbolagen, även om flera uppstickare har börjat lämna "gammelmedia" till förmån för en helt internet-baserad distribution.

Jimmy slår tillbaka
Youtube-klipp: Jimmy Kimmel is F@cking Ben Affleck

Ett svar som heter duga! Att få stora delar av Hollywoddelitan att bjuda på sig är imponerande. Speciellt med tanke på att det bara är just för skojs skull och inte för något "viktigt".

De båda låtarna var dock så engagerande och kul att många har börjat göra egna varianter. Den jag tycker är roligast hittills, och som fick mig att skriva detta inlägg, har deltagare från Demokratiska partiets primärval i USA.Någon har lagt ner en hel del arbete, men kring ett mycket enkelt koncept. Mycket avväpnande humor.

Det har dykt upp fler andra exempel på nätet, och det som ursprungligen var "reklam" för Jimmy Kimmel Live har nu fått ett eget liv...

Inga kommentarer: