måndag, mars 18, 2013

Politisk satir, nyheter och diskussioner: PK-Podden

PK-podden måste vara  Sveriges, utan jämförelse, roligaste politiska podd! (Nu har jag bara lyssnat på en svensk politisk podd tidigare, men ändå...)

PK-podden är relativt nystartad, det har gjorts totalt 7 avsnitt, varav ett är ett extraavsnitt från Stockholmscenterns stämma i form av "pausunderhållning". Men det har redan blivit lite av en högtid att se fram emot den måndag varannan vecka när man kan ladda hem senaste avsnittet och sätta sig i bilen på väg till jobbet.

I programmen avhandlas huvudsakligen aktuella politiska händelser, ofta blandat med mycket humor och referenser till annat som hänt, nyligen eller länge sedan, politiska tänkare, nationalekonomi eller smått obskyra politiska strömningar. Därför är podden säkert ganska svårt att följa med i för personer som är ointresserade av politik, men med tanke på ämnet är kanske det inte heller den huvudsakliga målgruppen.

Ett par målande citat från senaste avsnittet, "Fatalister och vapenfetischister":
" ─ Postkodlotteriet är det som mest sammanfattar vad som är "Svenskhet" - avundsjuka mot grannarna!"

Och:
" ─ Medlemmarna i det här partiet är Centerpartiets största problem!"
Som sagt - mycket humor.  :-D

I övrigt pratar de i senaste avsnittet om: "Valprocesser i den katolska kyrkan, Moderaternas kommundagar och försvarspolitik. En vecka kvar till Centerpartiets idéprogramsstämma, vi tippar vilka frågor som blir mest uppmärksammade."

Missa inte heller det stående inslaget i slutet på varje program - "Ministrar vi inte minns". Både allmänbildande, skrämmande och roligt på samma gång. Alltså skrämmande eftersom man inser vilka frågor som varit högt prioriterade på dagordningen tidigare och de åsikter som medlemmarna i Sveriges regeringar haft genom tiderna. Och med tanke på hur många ministrar man redan lyckats glömma från regeringen som satt 2006-2010, så är det nog en serie som kan hålla på bra länge...

Live på Centerpartiets extrastämma i helgen

Jag ser förväntansfullt fram mot helgens live-sändning på Centerpartiets extrastämma. Kanske lyckas de få tag på någon tungviktare till gäst, Eskil, Lena eller Anna-Karin?
Lyssna på PK-podden genom att lyssna direkt eller ladda ner den från deras hemsida:  

Du kan också hitta den på iTunes.

Vilka driver PK-Podden?

Det är tre unga, engagerade och ganska tydligt markerat liberala Centerpartister som driver PK-podden. De är:
Keep up the good work grabbar! Försök gärna tänk lite långsiktigt också, hur ni ska göra om någon av medlemmarna måste göra uppehåll eller sluta. Det vore kul om detta kunde bli en stark röst som Centerpartiets interna opinionsbildare.

Inga kommentarer: