söndag, mars 30, 2014

Smite - ett nytt actionfyllt MOBA-spel, med mycket humor

I dagarna lanserades spelet Smite efter flera månaders beta-period. Det är ytterligare ett i raden av MOBA-spel (Multiplayer Online Battle Arena) som exempelvis League of Legends, DOTA 2 och Heroes of Newerth, men med en stor skillnad - i Smite spelar man med sin karaktär i inzoomat 3:e-personsperspektiv. Alltså som i de flesta FPS-spel. Valet av perspektiv gör en stor skillnad för att spelet ska bli betydligt mer intensivt och tempofyllt - man får en mycket kraftigare känsla av att vara mitt i all action när man spelar.


Spelets reklamtrailer:

Smite är som många andra MOBA-spel helt gratis att ladda ner och spela. Istället tjänar företaget pengar på mikrotransaktioner, genom att spelare som vill spela med särskilda karaktärer eller få coola och roliga utseenden på de karaktärer de spelar med betalar en liten slant. Det är bland annat här man också ser en del av spelföretagets humor lysa igenom.

Ett av de nya utseenden man kan betala för att få använda är till den grekiska havsguden Poseidon, i det här fallet kallad Poolseidon:
En havsgud med badring och en gigantisk badanka som han använder som vapen!
FG3000 Skin Spotlights : Poolseidon 
Hi RezPoolseidon Limited Edition Skin

Mer humor hittar man i det här reklam-klippet från spelföretaget själva: SMITE - Infomercial - Don't Delay, Play Today! 

Eller hos denna dokumentär om hur det är att vara en av de mindre intressanta karaktärerna i spelet:
The Warp Zone - The minions of Smite


Urvalet av karaktärer är ganska varierat. Men alla baseras på gudar från Asatron, Grekisk, Kinesisk eller Egyptisk mytologi. Så förutom att spela ett roligt spel lär man sig också mycket om andra kulturer och deras gudar.

Stor turnering i helgen!

I helgen pågår också en enorm lanserings-turnering med över 200 000 dollar (!) i prispengar, i Atlanta, USA. Idag söndag är det finalerna som ska spelas. Kolla själva på matcherna på Twitch:

Twitch - SmiteGame

Läs mer - Smite Launch Tournament

Ingen kritik?

Smite har fått ett bra mottagande, men också viss kritik. Dock inte för spelet som sådant utan för att ha överdrivet sexiga  kvinnliga gudar. Dock är det inte så illa som det verkar, vid en första anblick. De är överdrivet sexiga, men viss av de kvinnliga gudarna har snarare skylts av Hi Rez, för att inte vara för sexiga:

Game Theory: Are SMITE's Goddesses TOO SEXY? 

För att sammanfatta - kolla lite på Smite - eller testa det själv!

1 kommentar:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.