torsdag, juli 24, 2014

Mer våldsförhärligande från vänsterartister - Mimkry - "Röda fanor"

Mimikry är ett av mina favoritband, alla kategorier. Ja gillar svensk punk och de är still going strong, trots att 20-årsjubilet var alldeles nyligen.

Men... Jag har lite problem med svensk punk (och svensk kultur generellt sett) - den är så ensidigt vänstervriden. I Mimikrys fall är det extra egendomligt eftersom de väldigt ofta sjunger att vara fri, inte passa in i ett fack och andra väldigt icke-kollektivistiska uttryck, de uttrycker väldigt frihetliga åsikter, kort sagt. Jag har påtalat detta på deras Facebooksida, men svaren från bandmedlemmarna har varit helt oförstående. Nåväl.

Men i deras senaste video - Röda fanor - går de ett steg längre. De är inte bara vänstervridna, de är våldsromantiska. Lite blandade citat från låten:
"Revolution ett ord att smaka på
Till barrikaderna vi gå
[...]

Jag kommer inte att kasta första stenen i vårt krig
Det gör martyrerna, dom leder oss andra dit
[...]
Så det är bäst ni börjar springa snart
Och det är långt, långt, långt, långt härifrån"

Uppmaningar att "börja springa" och kasta sten, samt signalord som "revolution" och "barrikader". Det låter lite halv-illa, men så ser man videon...

Mimikry "Röda fanor"


Fyra maskerade individer beväpnade med automatvapen och baseballträn demolerar en skola, samtidigt som de sjunger om stenkastning och att de som driver skolan ska "börja springa". Känns det som en vettig uppmaning såhär ett valår (eller något annat år)?

Sannolikt ska videon symbolisera någon form av "våld" som alliansen, genom att tillåta privata alternativ i offentlig sektor, begår på det offentliga. "Nyliberalismen förstör skolan", liksom. Men det gör inte den typen av våldsamma uppmaningar mer ok.

Det här är bara ytterligare ett exempel på en kulturvänstern grävar ner sig djupare och djupare i ett hål de inte vill vara i. De uppmanar ju folk att med hjälp av våld skapa ett samhälle där den starkes rätt råder. Där politiska motståndares verksamheter ska demoleras och de själva ska jagas ut ur stan med hot om mer våld. Är det verkligen ett sådant samhälle de vill ha?

Läs mer om vänstervåld:


Annat läsvärt om vänsterhat och mer specifikt kulturvänsterhat:
Magasinet Neo - Vänsterns goda, fina hat

Torbjörn Jerlerup - Sebbe Staxx och Kartellen VILL se blod!

Motpol: Vänsterhat som sommarprat
Syndikalisterna - "Det finns en snara till varje chef"
Gary Bergqvist - AFA och Revolutionär front hotar demokratin

6 kommentarer:

Kung CG sa...

Ok, I hear what you say, men är det inte att dra lite väl langtgaende slutsatser att hävda att "kulkturvänstern" star enade bakom vad ett (förhallandevis litet) antal band/artister/personer säger?

"Det här är bara ytterligare ett exempel på en kulturvänstern grävar ner sig djupare och djupare i ett hål de inte vill vara i. De uppmanar ju folk att med hjälp av våld skapa ett samhälle där den starkes rätt råder. Där politiska motståndares verksamheter ska demoleras och de själva ska jagas ut ur stan med hot om mer våld."

Finns det samtidigt en "kulturhöger" som star enade bakom vad t. ex. Thoralf Alfsson, Mats Dagerlind och Ingrid Carlquist säger?

Anonym sa...

Va vänstervåldsromantikerna aldrig verkar fatta är att i ett våldssamhälle är det aldrig 'de goda' som vinner, de är nämligen inte villiga att gå lika långt som 'de onda'. Dessutom gör de misstaget att projicera 'de onda' på sina (för tillfället valda) motståndare, de verkar inte förstå att 'de onda' och 'de goda' finns i alla led, och fåren som uppmanar till våld kommer finna sig i 'de ondas' välde, enda möjligheten för samhället att ta sig ur en våldsspiral är en total kollaps. Resultatet blir inte helt olikt maffiasamhället i öst.

Anonym sa...

Det finns punkband som växer upp och vågar skriva låtar om det, men de är inte svenska:

https://www.youtube.com/watch?v=c7RUeMCZL3Q

Markus "LAKE" Berglund sa...

Hej igen Kung CG. Nej, det finns ingen kulturhöger. Det finns enligt SÄPO tre grupper som de bevakar för att förhindra politiskt våld. alla grupper är i storleksordningen 1500 personer. Det är:

*Religiösa fundamentalister. Huvudsakligen muslimska, men inte enbart.
* Rasister/Nationalister
* Autonoma vänstern, AFA, Revolutionära Fronten, mm.

De religiösa har väldigt lite stöd från övriga.
Rasisterna har ett visst stöd från SD-sympatisörer och Vit makt-musiker, men det är en liten grupp.
Autonoma vänstern har ständig stöttning från stora delar av kulturetablissemanget. Till exempel fick ju en som stöttar autonoma vänstern sitta och prata i nationell radio, oemotsagd, i 90 minuter häromdagen. Hur ofta får våldsbejakande nationalister göra det?

Läs mer här:
Motpol: Vänsterhat som sommarprat

Och tack för din (dina?) kommentar "Anonym". Kom gärna ihåg att åtminstone skriva någon typ av signatur nästa gång.

Wadde sa...

Mjo jag måste bara hålla med om hela inlägget och lite av kommentarerna här.

Jag är rätt ledsen att Mimikry "gick ner sig i träsket" såhär.
Dom är väll knappast så trendkänsliga när de har vart mina barndomsidoler så länge ?
(trend baserar jag på länkandet till Sebbe Straxx och de andra)

ELLER så är jag inte tillräckligt å förstår ironin här.
Men tveksamt med alla kodorden, "broderskap", "frihet" och "barikader".
Bildspråket med att ta bort läromaterial i skolan är ju precis vad som pågår i svenska skolor också. Hur mycke står det i läroplanen om gulag i soviet exempelvis ? Känns som att min generation (84) var de sista som fick höra om det i skolan, om än i nedtonad form.

Hur som haver, jag rekomenderar flashbacks trådar om kulturvänstrandet för er som sitter här och läser.
Det är mera nyanserat, än tidningar och musikredaktörer.

Markus "LAKE" Berglund sa...

Tack för din kommentar Wadde, även om jag undrar hur du hittade det här gamla inlägget. :-)

Men nej, tyvärr är det nog inte mycket ironi i Mimikrys låtar. De har flera på liknande tema och jag har försökt att förklara för dom att deras illröda åsikter inte hänger ihop med det frihetliga, icke-kollektivistiska åsikter i övrigt. Men de är väl indoktrinerade, boendes i Borlänge som de är... :-/