torsdag, september 16, 2010

Fler pirat-röstare visar korten - Erik Laakso (s)

Erik Laakso har gjort i mångt och mycket samma resa som jag gör, fast han gör det på "andra sidan blockgränsen". Han var tidigt aktiv i "Sossar mot storebror" som startade i samband med FRA-debatten. Det är ett mer eller mindre avsomnat nätverk som kämpar för integritetsfrågorna inom partiet, lite som CenterUppropet.se gör på vårt håll.
Erik har också funderat en hel del på vart han ska rösta, och även om han fortfarande identifierar sig som Socialdemokrat, så landar han i att en röst till Piratpartiet!

Erik Laakso - Min röst i riksdagsvalet går till:

Hans argument är väldigt snarlika de jag själv och Henrik Brändén använde - ”Vi värnar integriteten”, därför röstar vi Pirat". Det handlar mycket om att sätta press på partiledningen att åter respektera grundläggande mänskliga rättigheter och demokratiska grundfundament.

Kommentarerna i Eriks inlägg är bra, speciellt Anders Nilssons:
"Att då välja att lägga sin röst på en fråga, en viktig fråga som riskerar att manglöas sönder i block-krossen, är en fullkomligt legitim hållning, och förtjänar all respekt. Men det kommer inte att få det av dina partikamrater, och minnet är långt. Vilket du givetvis visste."
Även Qeruiem finner orden:
"En röst på PP är en röst på demokratiska värderingar, ett försvar av yttrandefriheten och på ett försvar av mänskliga rättigheter, rättigheter som båda blocken bevisligen demonterar i sin jakt på terrorister och fildelare. Vi har lämnat blockpolitiken bakom oss och siktar på det som verkligen är viktigt; våra rättigheter som medborgare.

När våra rättigheter är hotade spelar faktiskt inte fördelningspolitik någon större roll längre och därför är Piratpartiet så viktigt. Erik har förstått det, liksom väldigt många andra som lämnat sina vänster- respektive högersympatier (det senare i mitt fall) bakom sig för att försöka stoppa den oroväckande utvecklingen mot ett storebrorssamhälle."
 Rick Falkvinge skrev på sin blogg nyligen att - Sossar mot Storebror kan göra en enorm skillnad nu

Vi får hoppas att många andra sossar tar chansen att göra skillnad. Och att en och annan liberal också inser att Alliansen kanske klarar sig utan just deras röst och att de därför kan rösta på Piratpartiet.

Lästips
Missa inte heller Björn Nilssons debattartikel - Piratpartiet är framtidstro

Fullkomligt brillant retorik i stora delar. Skriv en snabb insändare eller ett blogginlägg, Ring P1 eller vad som helst, men sprid!
"När makthavare försöker begränsa och styra informationsflöden i samhället, är det demokratin som begränsas. Detta är en gammal balansgång, men i och med internets framväxt och efter paniken som drabbade västvärlden efter 9-11, ser vi en mycket farlig trend som fortsätter växa, även om regeringen och media talar mycket lite om det.

Kunskap är makt, och i en demokrati tillhör makten folket. Piratpartiet är det enda partiet i valet som gör detta till sin första prioritering. Men det handlar inte bara om motstånd mot statlig galenskap som FRA:s massavlyssning."

1 kommentar:

Beelzebjörn sa...

Tack så mycket Lake - det värmer :)