onsdag, september 15, 2010

Hat och hat och hat, men vad gör du av din kärlek?

De senaste dagarna har det snurrat runt en film som är en ren hat-låt mot alliansen - Gråt Allians Av Vårt HatDen är väldigt välgjord, rent musikaliskt. Men den fullkomligt osar av hat och innehåller, förutom de närmast obligatoriska gatstensvänster-hyllningarna också jämförelser mellan Alliansens politik med Hitler-Tyskland och Stalin-Sovjet. Bland annat i denna mening:
"Innan skit-Försäkringskassan gasar alla sjuka och skickar resten på en kurs i Gulag"
Visst har de fullständig konstnärlig frihet (och yttrandefrihet) att säga vad de vill, men varför reagerar så få på vänsterkanten? Varför så få som fördömmer denna hatpropaganda? Är det en sådan valkampanj de tycker ska bedrivas i Sverige?

För just nu är det huvudsakligen vänstersidan som bedriver den här typen av hat-kampanj. Albin har hittat ett annat aktuellt exempel, där SEKO:s förbundsordförande Janne Rudén likställer Maud Olofsson med massmördaren Saddam Hussein och hävdar att Åsa Torstensson är för den tragiska tågolyckan som kostade en ung kvinna livet.Vad fasen håller de rödgröna på med?
Jag föredrar istället att säga som De Lyckliga Kompisarna - Hat och hat och hat, men vad gör du av din kärlek?

De Lyckliga Kompisarna - Hat som hobby

Hat och hat och hat,
men vad gör du av din kärlek?
Spänn av och låt din längtan sippra fram!
Det vore nog en betydligt roligare valrörelse om fler hade spenderat sin kreativitet och energi på att göra som Piratpartiet och andra närstående (bland annat jag) - skapat visioner om ett framtida samhälle på 2022.nu!

Med förhoppningar om en juste avslutning på valrörelsen...

Ett litet tipstack till Satmaran också, för inspirationen att sätta mig och skriva ner detta.

6 kommentarer:

satmaran sa...

Tack Själv!

Anonym sa...

Jag är kluven till den där hatfilmen, men mest positiv ändå. Ok, det är synd att den är så överdriven i formuleringarna, men det lyser igenom att de är så textförfattarna känner. Man får också komma ihåg att det finns små grupperingar som kämpat för sina respektive saker i bra många fler år än t.ex. Piratpartiet. Låt oss hoppas att inte PP måste kämpa för döva politikeröron så länge att vi blir lika bittra.

Ja e inte bitter, ännu.

David S F sa...

Den är ju framförallt fylld av kärlek! Till frihet, rättvisa och jämlikhet. Och till vanligt folk faktiskt. Du ska veta att det ska mycket till för att en anarkist ska erkänna det fina med välfärdsstaten... Men "till och med sosse-packet är bättre" som de sjunger :)

Humorn som finns överallt i låten och videon kan jag förstå att du som borgerlig missar. Men jag lovar, den finns där.

Hursomhelst, både hat och kärlek är berättigade känslor i politiken. Kärlek till frihet, rättvisa och ojämlikhet hör naturligt ihop med hat mot ofrihet, orättvisa och ojämlikhet. Iallafall för dem som är utsatta för det sistnämnda.

Peter Wagenius sa...

Re:Magnus
Jag hoppas verkligen de där kommunisterna får fortsätta att kämpa för döva politikeröron !

Re: David
Visst är filmen fylld av kärlek !
Kärlek till andras förvärv, det vi kämpat ihop. De sjunger en hatvisa om oss som gjort rätt för vår lön och hotar att ta den ifrån oss, med våld om så vara skulle.
De är faan inte utsatta för ojämlikhet, de vill bara inte föda sig själva. Kort sagt, jävla pack.

Peter Wagenius

David S F sa...

Re: Peter Wagenius

Ja vad ska man säga om det där hatutbrottet... Man borde väl egentligen bara låta det stå som det är.

Peter, du vet ingenting om deras ekonomiska situation. Och inte min heller. Men jag är ung och frisk och arbetar heltid och det var mycket länge sedan jag fick ett enda öre från stat eller kommun, eller nyttjade våra gemensamt ägda välfärdsinstitutioner.

Men jag bidrar mer än gärna till dem, för många behöver dem, och kanske även jag en vacker dag. Det är en fråga om anständighet och mänsklighet, och något ett samhälle inte kan kallas civiliserat utan.

Det är helt uppenbart att den svenska högerns största tillgång idag är avundsjuka och missunsamhet, det som en del anklagade vänstern för förr.

Vi som arbetar förväntas hata "dem som inte jobbar". Jag går inte med på det. Jag hatar det faktiskt.

Markus "LAKE" Berglund sa...

Jag tror du har missuppfattat något David. Att vilja att fler ska jobba är inte "avundsjuka och missunsamhet", det handlar snarare om att man tänker lite längre än näsan räcker.

Om du inte vet det så håller vår åldersstruktur på att förändras. vi fler fler och fler äldre och relativt sett färre yngre. Därför måste så många av oss som möjligt jobba, och man man kan uppmuntra fler till jobb genom att sänka skatten på arbete, så blir det i förlängningen MER pengar över till de svaga.

Men det resonemanget kanske var lite för komplicerat eftersom det inte innehöll så mycket slagord?

Ps. Jo, jag antar också att delar av videon är medvetet överdriven för att göra en humoristiskt poäng, men sammantaget tycker jag att den huvudsakligen förmedlar hat...