tisdag, april 03, 2007

Bäst i test - besök på Liberala Gruppen

I måndags kväll var jag (med min härligt ödmjuka "Bäst i test"-röja) en av dryga 60-talet besökare på Liberala gruppens möte i Stockholm. En mycket trevlig sammankomst med intressant diskussioner.

Måndagens gäst var Lars Adaktusson som kom dit i egenskap av programledare på TV8 i syfte att prata om ett breddat tankesätt kring begreppet public service.

Kvällens behållning var ett gammalt citat från Vilhelm Moberg, upplyft av en av deltagarna. Att förutom tv-licensen också införa en postlådelicens och för de pengarna producera och distribuera en statlig tidning med "opartiska och sakliga nyheter". Jämförelsen är närmast klockren och i det sammanhanget blir ju en TV-licens i praktiken skrattretande. Peter Olevik Dunder gör en mer detaljerad jämförelse. Och i en gammal ledare i GP utvecklas resonemanget.

Adaktusson lyfte under kvällen upp flera av tankarna som förekom på DN-debatt för två månader sedan. Så inte så mycket nytt, men det var intressant att få ett nyanserat resonemang och fördjupad diskussion.

Jag hade lite svårt att hitta dit, innan jag insåg att Munkbron inte alls var en av borarna till/från Gamla stan. Som tur var hade jag gott om tid på mig och både Annie och Fredrik stod utanför huset och väntade på folk. Även P, L & C-Johan var stod i porten, även om jag först blandade ihop honom med någon annan liberal bloggare och inte kände igen honom till utseendet. (Förlåt Johan)

Annie (med bilder) och Fredrik Federley har självklart skrivit lite om kvällen. Även Bloggen Bent var där och jag fick möjlighet att se vem den där Björn var på riktigt. Han har dessutom skrivit ett andra inlägg om radio och P4, på samma tema.

Några av de övriga som var där: Martin Borgs, Hans Iwan Bratt och MUF-Niclas. Förhoppningsvis kommer det fler möjligheter till träffar med andra liberaler framöver. Bra initiativ av Annie och Fredrik!

Som avslutning på detta inlägg om public service kan jag rekommendera att alla läser Gudmunsons inlägg på SVT Opinion om SVT. Mycket välskrivet, som det mesta som kommer från hans penna. Dessutom är det intressant att se att många svenskar kan tänka sig att reklamfinansiera SVT.

2 kommentarer:

Björn sa...

Ja, det var ju trevligt att växla några ord. Skulle ha önskat att jag haft mera tid bara. :)

Markus "LAKE" Berglund sa...

Det tar vi nästa gång Björn!