söndag, juni 03, 2007

Ibland HATAR jag att ha rätt

Tiden som ledarskribent på Norrtelje Tidning var väldigt rolig. Att spendera varje dag på att fundera och skriva om politiska händelser var väldigt stimulerande. Det är sällan man har möjlighet att bara sätta sig ner fyra timmar och läsa in sig på ett helt nytt ämne.

Den ledaren som jag spenderade mest research-tid på var utan tvekan den jag skrev om Venezuela och Hugo Chavez:

Hugo Chavez är snart en diktator

Inte helt oväntat var det då ett par personer som hade invändningar och menade att Hugo Chavez inte alls håller på med diktatoriska fasoner, utan att det bara är vi kapitalistiska borgare i väst som förtalar honom för att han är socialist.

Men tiden har det dock visat sig det jag skrev är närmare sanningen än "förtal". Nu senast har Chavez dragit in sändningstillståndet för den största privata TV-kanalen. Tänk er själv att Frredrik Reinfedt skulle dra in sändningstillståndet för TV4, beroende på att han inte gillar deras rapportering om Alliansen eller för att de vid flera tillfällen sänder mer reklam än de har rätt att göra. Hur demokratiskt känns det?

Dick Erixon har hittat en passande illustration om de senaste händelserna:


Jag tänkte avrunda med att tipsa om de två inlägg som fick mig att börja skriva detta. Först en länkt till en blogg som drivs av en nisse från Ung Vänster i Stockholm:

Nyheter från det bolivarianska venezuela

Mycket tydligt ställningstagande för allt som Chavez gör, men analyserat från Stockholm.

Sedan en, enligt mig, lite mer trovärdig källa, Rodrigo L. Arcaya a 36-year-old Venezuelan:
Venezuela: Dispatch from a Surrealist Autocracy
(Som ofta tidigare - tipstack till Wille.)

Läs och förfäras över med vilka stora kliv Chavez håller på att inskränka yttrandefriheten och skaffa sig mer och mer makt över media. Som jag skrev i Norrtelje Tidning: "Chavez är snart en diktator". Ibland hatar jag att ha rätt...

Inga kommentarer: