torsdag, juni 14, 2007

S för fattiga eller rika?

Centerpartiet har tittat på att höja golven i socialförsäkringssytemen och se till att ge alla en stabil trygghet, så kallad "grundtrygghet". På så sätt får även de som inte har haft någon "bidragsgrundande inkomst" en chans att klara sig om de blir sjuka eller arbetslösa. Sossarna har istället försökt att höja taket. Men frågan är vem som behöver samhällets stöd mest - de som tjänar mycket eller lite? Vad tycker Mona och sossarna?

Under partiledaredebatten igår sa Mona till Fredrik Reinfeldt:
Det är inte vi som har höga löner, som du och jag, som behöver mer stöd från samhället.
Hon pratar i första hand om sänkta skatter, men det gäller alltså bara i vissa frågor. Höjda tak i socialförsäkringarna påverkar de som tjänar mer än 20 000 i månaden. Så de behöver alltså mer stöd från samhället, inte de andra? Men hon tycker tvärt om när det gäller att beskatta de inkomster vi har kämpat till oss. Jag blir lite förvirrad. Att dessutom folkpartiet står bakom sossarna i frågan gör mig ännu mer förvirrad.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Clip{
”Men frågan är vem som behöver samhällets stöd mest - de som tjänar mycket eller lite?”
}
Har du märkt att Reinfeldt & Co får mer i skattesänkning från fastighets och förmögenhetsskatten än från den sänkta löneskatten.

Markus "LAKE" Berglund sa...

Men frågan är Nils - om det nu är "de fattiga" som ska ha stöd och hjälpt från samhället när de behöver det, varför har du Sossarna spenderat pengar på att höja taken i socialförsäkringarna snarare än golven.

Det kan väl knappast vara inte de med inkomster över 25 000 i månaden som måste ha samhällets stöd vid sjukdom/arbetslöshet. Det tycker jag är en felaktig prioritering och framför allt - det går emot vad sossarna själva (och Mona) säger....