måndag, februari 25, 2008

Grattis Flashback!

Grattis på 25-årsdagen Flashback!

Flashback är ett en sida på nätet som alltid tagit en närmast fundamentalistisk ställning för yttrandefrihet. Till exempel så är alla ämnen är tillåtna på Flashbacks forumdel. Ämnen som pedofili, nazism och droger diskuteras öppet och utan censur. Dock är detta enbart en liten del och majoriteten är istället en arena för fritt utbyte av information och hetsiga diskussioner.

För att fira sin 25-årsdag håller sidan stängd ett helt dygn.

Flashback skapar frihet
Man kan känna sig trygg från risken att bli censurerad när man postar känslig eller icke "politisk korrekt" information där. Å andra sidan är det inte heller säkert att någon litar på vad du skriver, då källgranskningen från de mer vana deltagarna på sidan är stor.

Flashback arbetar dagligen för att vi ska behålla yttrandefriheten i Sverige och jag stödjer detta helhjärtat. Även om det "följer med" saker som jag inte tycker om, så r det så friheter fungerar. Utan frihet hade jag kanske sluppit saker jag ogillar, men då hade jag kanske inte heller fått säga vad jag ville...

Fega journalister
För övrigt tycker jag att det är ganska patetiskt att så få medier skriver om nyheten. Dagens
Media är en
av de två jag hittat online. Det är en självklarhet för en journalist-tidning att skriva om denna sajt då den sägs vara en väldigt vanlig källa för många av de nyheter som produceras på många av våra nyhetsredaktioner, runt om i landet.

Där finns det också en väldig bra kommentar från en person vid namn Oscar, som jag tar mig friheten att citera (hoppas inte RvdB sätter dit mig också...):
Flashback, stort grattis till 25 år.
Flashback är ett forum som är unikt då det är en plats för öppen diskussion under ansvar.
Lösa linor med kompetenta moderatorer, därmed kan man tack och lov diskutera det mesta, även det som i samhället anses vara odiskutabelt, samtidigt som forumet håller sig inom den lagstiftning som råder.

OK, det finns mycket dravel, en stor del bland yngre användare (+18).
Samtidigt, det är hos Flashback man bland skräpinläggen finner de riktiga höjdpunkterna avseende analysen av samhället, kunskap och skvaller om de med makten, något andra media ej tillåter eller presenterar. FBs medlemmar innefattar de med makten, de med kunskapen, de med tron och de som inte har något av det. Kan det bli ett bättre underlag för informationsutbyte och diskussion ?

Att jag i samma forum som jag diskuterar samhällets överlevnad kan hitta länkar jag skrattar hela kvällen åt, hittar trådar som lär mig laga barnmat, får tips om hur jag ska fixa bilen, kan prata om min sömnsjuka, kommer i samspråk med personer jag aldrig skulle ha mött annars, osv är en ren bonus.

Att Dagens Media tar upp detta 25-års jubileum i en artikel bör generera en eloge, då det inte finns en enda journalist som inte har koll på vad som skrivs på FB.
Den andra tidningen som inte skäms för att sprida sin "källa" är Helsingborgs Dagblad. Dock skriver ingen av tidningarna så värst ingående om sidan, men det är en start i alla fall.

Flashback, jag ser fram emot ett nytt jubileum om 25 år!

Inga kommentarer: