onsdag, december 09, 2009

Intressant nyhetsdag idag


Bilresan till jobbet idag blev mycket intressant, tack vare radion och programmen Ekot och P1 Morgon. Intressanta nyheter idag.

Ekot: Staten vinnare på rotavdragen

ROT-avdraget är inte bara populärt för de som anlitar hantverkare som, tack vare lite lägre skatter, är billigare nu när man behöver bygga om hemma. Det är också populärt för de hantverkare som får jobb, vita jobb inklusive pensionsinbetalningar, A-kassa och andra sociala skyddsnät. Som ren bonus kostar skattesänkningsreformen inte en krona för staten, troligare är at det blir en en ekonomisk vinst genom ökade intäkter till staten då svarta jobb har förvandlats till vita!

Läs också om samma nyhet - P, L & C: Tomtar på loftet om ROT i radion

Nyhet två:

P1 Morgon: Flyget viktigt i öppet samhälle

Timbros VD Maria Ranka berättar om att resande är positivt för utvecklingen och inte bör hindras. Hon pratade om den aktuell bok hon skrivit - Far och Flyg!.
"Far och Flyg!" har ett positivt budskap: att mobilitet och resor inte är ett nödvändigt ont, utan en viktig del av det öppna samhället. Det finns ett direkt samband mellan fysisk och social mobilitet. Den som motsätter sig resande motverkar därmed också den sociala mobiliteten.
Hon tog också det aktuella exemplet med klimatmötet i Köpenhamn när hon påvisade att det personliga mötet inte kan ersättas i alla lägen, utan är något som vi ska uppmuntra.

Läs mer om boken hos Timbro - Presentation av Far och flyg! eller hos SvD.

Dagens tråkigaste, men ändå mycket spännande fråga:

SR Ekot: Ministern krävs på ursäkt av facket

Det handlar såklart om sjukskrivningarna och den hafsiga hantering regeringen haft när det gäller de som kommer utförsäkras. Riktigt dåligt hanterat av hela regeringen och jag tycker en ursäkt verkligen är på plats. De anställa fick någon typ av ursäkt senare under dagen. (Typ "Jag ber om ursäkt för att ni känner er kränkta".)

Dagens Bonus
Jag kan inte heller undanhålla er dagens "Jag skriver debattartikel i eget intresse": Impact-chefen Tanu Tandan hävdar att valet 2010 kommer att avgöras av traditionell kvällspressannonsering och deras ”regionala närvaro, snabbhet och flexibilitet"!

Trovärdigheten hos Tanu Tandan i det här fallet är väl ungefär lika stor som hos kvällspressen i övrigt... ;-D

Inga kommentarer: