söndag, januari 29, 2012

Idiotiska Ubisoft och Impulse förlorar pengar

En kompis tipsade mig om att senaste spelet i Heroes of Might and Magic-serien såldes för halva priset idag. Jag har spelat de tidigare spelen i serien med god behållning och var självklart intresserad av att köpa även denna. Och när man kan få 50% rabatt så tänkte jag att det bara var att slå till!?

Men såklart finns det flera varianter att köpa. Den vanliga versionen, Deluxe digital download eller Collectors edition. Men eftersom det endast var via nedladdning (Gamestop Impulse) som det var halva priset så fanns inte Collectors edition som alternativ där.

Antingen standardversionen för cirka 220 kr, eller Deluxeversionen för ca 245 kr. Prisskillnaden var marginell, så jag valde Deluxe, för att få med lite mer värde som fortfarande kan vara kul att titta på när man inte längre spelar spelet. (En PDF-bok och en utskrivbar poster, bland annat.)

Men när jag så ska betala så FÅR jag inte göra det!

Såhär ser det ut på Gamestop Impulse, när jag försöker betala för Heroes of Might and Magic VI:


"Sorry, your cart contains an item which you cannot purchase at your location. Please remove the item to checkout."
WTF!?

Orsaken är att jag inte får BETALA för ett spel eftersom jag inte kan få en månads förbetalt i webb-spelet Heroes Kingdom. (ett onlinespel som är gratis att spela, men där man får lite bonusar om man betalar). Ett spel som jag kan spela, och troligen också betala för, men den hindrar mig från att köpa deluxe-versionen av HoMM6 via Impulse?

Regionaliseringen i en digital värld är ungefär lika idiotisk som att försöka stoppa en snöstorm med ett paraply. Och det gäller inte bara spel utan kanske i ännu större utsträckning musik och filmer, men den insikten verkar vara alltför långt ifrån självklar för upphovsrättsindustrin. Den direkta effekten av begränsningen denna gång blir en förlorad försäljning.

Grattis Ubisoft och Impulse! *ironi*

2 kommentarer:

manen sa...

hear! hear!

Tyvärr så förlorade du inget på att inte köpa sjätte spelet, med tanke på att det är lika sämst som Deus Ex 3: Human Retardation var :-/

Visst, romero står fortfarande för musiken men fan, de har retconnat en del av bakgrunds-historien(såvitt jag uppfattar det) och inga dvärgar i vanilla >:(

Markus "LAKE" Berglund sa...

Nej, jag har valt att vänta på lite rea, för jag har också uppfattat det som att det inte är ett helt prisvärt erbjudande, men jag tänkte passa på nu när det var så nedsatt pris. Men det sket sig ju...

Och som du säger, finns det inga dvärgar så var det kanske ingen större förlust! :-)