tisdag, juli 17, 2012

Farligt högt gräs på väg 77 mellan Norrtälje och Rimbo

Jag kör dagligen mellan Uppsala och Norrtälje, huvudsakligen på väg 77 (nej, jag har inte semester än.) och på sista tiden har jag stört mig på att vägen sköts dåligt. Nu på sommaren är det framför allt klippandet av vägrenen jag tycker måste skötas bättre.

Detta är bild från en kurva cirka en kilometer öster om Rimbo, på väg 77. Det höga gräset vid sidan av vägen kan inte bara dölja djur, en reell fara i de vildsvinstäta trakterna, utan även en stillastående bil, en person ute med en barnvagn eller till och med en traktor!

Vad tror du döljer sig bakom gräset?
Oavsett vad som döljer sig bakom kurvan så kan det bli riktigt farligt om man måste bromsa kraftigt eller göra en undanmanöver. Dags för Trafikverket att plocka fram grästrimmern. Gärna innan det händer en olycka.

Jag har ringt trafikverket och de lovade att "titta närmare på detta tillsammans med våra entreprenörer". Vår får se hur fort det går.

I framtiden är förhoppningen att helt slippa den kurviga vägen, men troligtvis sker detta inte före 2016...

Norrtelje Tidning - Väg 77 rustas 2016

Norrtälje Kommun - Trafikverket vill förbättra standarden på väg 77


2 kommentarer:

Anders S Lindbäck sa...

Kurviga vägar har ett självändamål. Man förhindrar att föraren somnar vid ratten.

Men självklart borde det finnas väggrenar som då inte växer igen.

Markus "LAKE" Berglund sa...

Jo, visst är det så Anders, men det är ocksp skillnad på en väg som "inte är spikrak" för att hålla föraren vaken och rena trafikfaror om de inte underhålls noggrant. Denna kurva anser jag tillhör den senare kategorin.

Men så ska vägen också byggas om, men det dröjer en 3-4 år till...