tisdag, augusti 21, 2012

Vad är Starcraft? Lär dig mer och besök Globen 15-16 september


Den 15-16 september är det dags för Starcraft 2-turnering i självaste Globen i Stockholm! Det är speltillverkaren Blizzard som håller sin regionala Europa-kval inför de officiella värdmästerskapen i e-sporten Starcraft 2. Utöver en plats i VM-finalen står det 60 000 $ på spel.

Läs mer om E-sporthelgen i Globen 15-16 september på Dreamhacks hemsida

Läs mer om turneringen: StarCraft II World Championship Series - Europe finals

Vad är Starcraft 2?

Hur ska man förklara Starcraft 2 för någon som inte känner till den som e-sport?

Kort sagt är det ett dataspel som är en match mellan två personer. Båda spelarna bygger en arme och försöker med den vinna över sin motståndares arme. Konceptet är förrädiskt enkelt, om än inte lika stiliserat som schack, som också i grunden handlar om en strid mellan två arméer.

TV4:s reporterDreamhack Open i våras sammanfattade lite om vad som krävs för att kunna konkurrera i denna e-sport på högsta nivå:
"En del har liknat sporten vid schack, men liknelsen haltar en aning, för det här spelet är mer komplext. Man ska liksom vara börsmäklare, strateg, konsertpianist, lirare, multikompetent och ha en simultanförmåga bortom allt sunt förnuft. För att inte prata om fingertoppskänsla. Och det i sjuka hastigheter. En toppspelare utför i snitt 250-300 aktioner med händerna, i minuten."
 Du kan också lära dig lite om historiken och om proffslivet genom denna korta dokumentär som förhoppningsvis kan få ner även nybörjare från "okunnighetens kulle":

 Escape From Mount Stupid : StarCraft

Hjälpte det med din Starcraft 2-förståelse? Har du fler frågor så svarar jag gärna på dom i kommentarsfältet nedan.

Läs mer om det jag skrivit om Starcraft 2 tidigare:
Lakes Lakonismer - Starcraft 2

Inga kommentarer: