tisdag, februari 26, 2013

Yttrandefrihet viktigare än arbetsgrupper


Alliansmötet Maramö i all ära, men det är väl ingen som seriöst tror att det kommer dyka upp något spännande därifrån under dagen?

Nej, istället är det detta som är dagens mest intressanta nyhet - Piratpartiet kapar den lina med bredband de levererat till The Pirate Bay:

Anna Troberg motiverar beslutet på sin blogg:

" ─ Piratpartiet finns inte till för att mata upphovsrättsindustrin med martyrer. Vi finns till för att skapa långsiktig politisk förändring som innebär att upphovsrättsindustrin i framtiden inte ska tillåtas att hota företag, organisationer och enskilda individer till tystnad med vårt gemensamma rättsväsende som slagträ.

Det är inte bara flådiga ord. Upphovsrättsindustrins hot skadar. Ibland dödar de till och med. För några år sedan tog en person i Danmark livet av sig efter att ha fått hotbrev från den danska Antipiratbyrån. Det är bara någon månad sedan vi förlorade Aaron Swartz. Peter Sunde och de andra TPB-killarna har vi som tur är fortfarande kvar i livet, men de har förlorat så mycket. Vi ska inte förlora fler. Därför måste vi vara smarta."
På det hela taget ett ganska smart och sunt beslut. Visst hade det kunnat bli betydligt mer uppmärksamhet kring en rättegång, men risken hade också varit mångfaldt större!
Media:
Länksamling från Annas blogg om det som skirivit tidigare:

Inga kommentarer: