söndag, augusti 18, 2013

Daim Strawberry Dream - nu helt utan jordgubbar!

(Från GB:s hemsida)
GB har lanserat en glass som heter "Daim Strawberry Dream". Det är lite tråkigt att de nästan enbart återanvänder gamla glassar och inte är så kreativa och uppfinningsrika, men det verkar ju funka...

Det jag blir mest fundersam över är dock det faktum att glassen, trots sitt namn, totalt saknar jordgubbar.

Det står att glassen "Kan innehålla spår av jordnötter.", men det saknas jordgubbar. Eller ser ni inte skillnad på jordgubbar och jordnötter? Det är kanske bra för de som är allergiska mot jordgubbar, men ändå...

Från GB:s informationssida om Daim Strawberry Dream:
"Glass med jordgubbssmak och bitar av mandelkrokant med mjölkchokladöverdrag (8%), våffla (15%) med kakoaöverdrag (5%), doppad i mjölkchoklad (12%).

Ingredienser: Skummjölk, socker, vegetabiliskt fett, vetemjöl, kakaosmör*, glukos-fruktossirap, skummjölkspulver, vasslepulver, kakaomassa*, mjölksocker, vetestärkelse, fettreducerat kakaopulver, emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av vegetabiliska fettsyror, sojalecitin, ammoniumfosfatider), smör, mandelbitar, stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, karragenan, guarkärnmjöl), smörfett, karamelliserat socker, rödbetsjuice, salt, kondenserad skummjölk, arom, ytbehandlingsmedel (gummi arabicum), färgämne (annattoextrakt, kurkumin), tapiokadextrin, maltodextrin, konserveringsmedel (sorbinsyra), surhetsreglerande medel (citronsyra)."
Bland annat Kakaomassa, mandelbitar och rödbetsjuice, men inga jordgubbar...

Vet GB hur ingredienserna på en vanlig (riktig) glass ser ut?

Typ såhär (recept från Kökschefen):
"För 4 personer:
4 äggulor
1¼ strösocker
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk"
En viss skillnad va? Nu är en Dajmglass lite mer avancerad, med både Dajmkulor i och i en kexstrut, men ändå. Har GB helt glömt bort vad konceptet glass är?

Andra har också synpunkter på att glassen saknar jordgubbar:
Helenas Matresa ─ "Jordgubbssmaken kändes inte äkta, den smakade för konstgjord."
Miss Naily ─ "jag tyckte faktiskt inte att den här var så himla god för den smakade inte jordgubb."


Tipstack till Tore B.

Inga kommentarer: