måndag, februari 02, 2015

Magnus Betnér lägger ut allt sitt material på YouTube - helt gratis

Magnus Betnér berättade häromdagen att han tänkte lägga ut alla sina egna föreställingar på YouTube, helt gratis, under förutsättning att han själv hade upphovsrätten på filmerna.

Nästan som om det skulle regna pengar! (Bildcred)

Såhär sa han (Länk till Facebook):
" ─ Gonna upload pretty much everything I have done that I have copyright to on my youtube. Including all my swedish specials and a brand new one in english, never released anywhere else. youtube.com/magnusbetner for stuff in swedish and www.youtube.com/betner2 for the english stuff. Subscribe now so you don't miss anything."
En av klippen som ligger på YouTube är hela hans föreställning "Tal till nationen".


Det är en rejäl sågning av allt och alla, bland annat av:
 • Statens inkompetens
 • FRA och "kukhuvudet" till försvarsminister
 • Religion och kristna som förnekar naturvetenskap
 • Östgötar
 • Tingsrätten och dess nämndemän
 • Illegal fildelning
 • Obama, Kennedy + alla andra amerikanska presidenter och deras krigsbrott
 • Fattiga arbetare i fabriker i u-länder
 • Självmord bland unga
 • Tidelag och gruppsex
 • Sin egen 3-åriga dotter

Jag såg föreställningen live i Uppsala, men tycker den är väl värd att se igen.

En annan av mina absoluta favoriter är klippet från Kanal 5-serien "I ditt ansikte", när han åkte runt och skojade med olika grupper, på deras hemmaplan. I det här klippet är han inbjuden till Aftonbladets ledarredaktion för att dissa kvällstidningar. Och han gör det med en insatt detaljkunskap och en skicklighet som får Aftonbladets chefer att vrida sig i plågor när han sätter in stöten med en sylvass pik, för att sekunden efter få fram förlösande skrattsalvor.

Se det! (Direktlänk till Youtube.)


Tack Magnus Betnér för att du delar med dig av ditt skapande till allmänheten! Det kommer också öka sannolikheten för att dina filmer ses av fler och sparas i det allmänna kulturella medvetandet.

Upphovsrätten använt fel - tysta kritiker

Ett exempel på när någon istället missbrukat upphovsrätten till att tysta kritiker är det aktuella fallet när "CarbZones" bluffprodukter blev sågade av Kostdoktorn på YouTube och hans video blev nedplockat från nätet, för att CarbZone anmält det. Idioter!

Kostdoktorns inlägg - CarbZone anmäler Kostdoktorn för att ha kritiserat deras bluffprodukter

Christian Engströms - Kostdoktorns kritik mot bluffprodukter tystad med copyright

1 kommentar:

Anonym sa...

Vore kul om vi hade nån som Betner men med lite stake och mindre mespropp förklädd till edgy komiker. Sverige behöver komiker som Bill Burr, George Carlin eller Lisa lampanelli m.fl. Att sparka in öppna dörrar men låtsas vara så arg att man nästa säger "järnspikars tuttsingen" är tydligen det hårdaste Sverige tål nuförtiden.