måndag, juli 03, 2006

Socialdemokrater och "fair play"

Marita Ulvskog, Socialdemokraternas partisekreterare har det senaste året varnat för att årets valrörelse kommer att bli den "smutsigaste på länge" och ju mer tiden lider börjar man misstänka att hon har planerat det så.

Det senaste påhittet från
Sveavägen 68, där alltså även SSU sitter, är att obstruera och demonstrera utanför oppositionspartiernas seminarier och presskonferenser under Almedalsveckan. Dagens Media skriver om dagens "aktivitet". Det är ingen enstaka händelse utan en välplanerad aktion i syfte att störa partierna när de försöker presentera sin politik.
Vi har ringt polisen. De är på väg hit nu för att stoppa den här aktionen. De [SSU-min anm.] står och blockerar ingången till vår presskonferens...
Citatet är från Leif Dahlberg, ombudsman för kristdemokraterna på Gotland.

Angående fortsatta planerade obstruktions-aktiviteter skriver Dagens Media mer:
Det snackas bland era medlemmar om att störa i samband med Reinfeldts tal?
- Det är absolut inget vi planerar centralt. Dock kan jag ju inte förbjuda enskillda individer ur förbundet att åka in till Almedalen.
Säger Rasmus Korsvall, politisk sekreterare SSU. Kan vi kanske gissa att det kommer att förekomma störande aktiviteter även under Fredrik Reinfeldts tal?

Så frågan till Marita Ulvskog är, kände du till att SSU har planerat dessa aktiviteter? Planeringen har pågått under lång tid och med all sannolikhet i partihögkvarteret. Och följdfrågan: tycker du att det är ok att göra som SSU gör?

När jag redan är inne på Socialdemokraterna kan jag ju tipsa om en film om övervakningssamhället. Filmen hadlar om CIA i USA, men är skrämmande aktuell även i Sverige, mycket tack vare Tomas Bodström, Socialdemokratisk justitieminister. (tipstack till HAJA)

Filmen ser du här. Den har en mycket välbekant melodi och en rolig text.

Jag slänger också in en annan humoristisk flashfilm som. You don´t know Jack! Tipstack till Harvey.)

Inga kommentarer: