fredag, juni 30, 2006

Lakes länktips

Såhär inför helgen kommer lite länktips.

Jag har själv inte möjlighet att åka til Almedalen på Gotland i år för att besöka politikerveckan, men jag tänker bevaka den genom Almedalsbloggen.

Veckans boktips: Marchen mot Bodströmsamhället. Gratis som PDF-bok.

En bra RSS-aggregerad sida: Ichigo, där hittat du de senaste nyheterna från Aftonbladet, DN, IDG:s datatidningar, mediatidningen Resume, CNN och många andra källor. sidan ger en mycket bra överblick av vad som är på G i världen, just nu.

SvD recenserar Maciej Zarembas bok, "Den polske rörmokaren och andra berättelser från Sverige". Den baseras mycket på den artikelserie han skrev i DN tidigare. Den är troligen mycket läsvärd. Idag startade också hans nya artikelserie i DN, om rättsväsendet och behandlingen av psykiskt sjuka individer i Sverige.

Veckans filmtips: 1200 Miljarder av Martin Borgs. Den har riktig premiär i Almedalen under den kommande veckan sedan kommer förhoppningsvis till en biograf nära dig. Läs exempelvis Johan Hakelius recension från Aftonbladet. En mycket bra film. Mina egna reflektioner om filmen kommer vid ett senare tillfälle.

Veckans bloggtips: Uppsalaprofilen Stig-Björn Ljungrens blogg. Välskriven från ett radikalt Socialdemokratiskt håll.

Avslutningsvis är det också dags tipsa om den nya bloggenkäten. Läser du detta så innebär det att du läser bloggar och därför också ingår i målgruppen för att svara på enkäten. Klicka dig dit nu!

Bloggen Media Culpa genomför sin andra undersökning av svenska bloggare och bloggläsare och behöver deltagare till sin enkät. Svara på enkäten genom att klicka på länken och uppmana gärna fler att delta: http://www.surveymonkey.com/s.asp?u=956142272223

Inga kommentarer: