tisdag, juni 20, 2006

Vänsterpartiet och ekonomi?

Vänsterpartiets partistyrelse klubbade nyligen ett nytt ekonomiskt-politiskt program. En kort sammanfattning kan man hitta på exempelvis UNT. Några spridda citat:
Vänsterpartiet vill komma bort från den så kallade jämviktsarbetslösheten, där en låg inflation prioriteras med arbetslöshet som konsekvens. En målsättning i programmet är därför full sysselsättning.
...
Utbyggnaden av den offentliga sektorn ska finansieras med högre skatter. Det ska dock inte bli mindre pengar i plånboken. Skatten ska bara tas ut som en del av löneökningen.
Sammanfattningsvis: Om Vänsterpartiet får makten ska eventuella löneökningar betalas in i skatt. Samtidigt kommer inflationen att stegras för at bekämpa arbetslösheten. Men vi ska inte bli fattigare. Hur tänkte de nu?

Det roliga är ju att Vänsterpartiets ekonomiska politik inte ses som trovärdig av deras egen ekonomiske talesman, Lars Bäckström. Men så är han ju en "förnyare" också och tillhör inte den falangen i partiet som styr.

Eller det hade varit roligt, om det inte vore så att Vänsterpartiet kanske får regeringsposter till hösten. Vad sägs om Lars Ohly som finansminister?

2 kommentarer:

Anders aka SwedeBear sa...

Vet att det är en lite sen kommentar, men jag antar att de tycker det är bra att trycka upp lite fiat-papper och därmed skapa inflation och prishöjningar som en följd av det. Det är väl så de har tänkt att finansiera en större offentlig sektor...var det nån som sa 100 % guldmyntfot?

Markus "LAKE" Berglund sa...

Ingen fara Anders, alltid kul med lite kommentarer. Men du får gärna förklara vad du menar md Fiat-papper, jag hänger med på vad du menar eftersom det är i ett sammanhang, men?